Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Απόπειρα «μίνι πραξικοπήματος» στην Τουρκία - Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Αλί Μπαμπατζάν

Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στην Τουρκία, με αφορμή τη διεξαγωγή ερευνών για διαφθορά, στο πλαίσιο της οποίας έχουν κατηγορηθεί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και γιοι υπουργών. 

Απηχώντας τις απόψεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ο αντιπρόεδρος Αλί Μπαμπατζάν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC-e έκανε λόγο για μία «μίνι απόπειρα πραξικοπήματος» » από στοιχεία της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος, που υπηρετούν συμφέροντα ξένων και εγχώριων δυνάμεων. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπατζάν, στο στόχαστρο αυτών των συμφερόντων βρίσκεται το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το οποίο, είπε, έχει στο παρελθόν επιβιώσει από συνωμοσίες για την επιβολή πραξικοπημάτων και απόπειρες να τεθεί εκτός νόμου μέσω των δικαστηρίων.

Έκκληση για ενότητα απηύθυνε ο πρόεδρος Αμπνουλάχ Γιουλ, ο οποίος αντιμετωπίζεται από πολλούς ως ενωτική μορφή της τουρκικής πολιτικής.



Πηγη: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *