Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Εργαζόμενη στο Δήμο Ξάνθης κέρδισε τη μάχη απέναντι στο Δημόσιο

Eργαζόμενη που είχε τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο Ξάνθης. Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδική απόφαση που δικαιώνει εργαζόμενη της διαθεσιμότητας, 14 μήνες μετά το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας. 

Πρόκειται για εργαζόμενη του Δήμου Ξάνθης, η οποία είχε αρνηθεί να συμπληρώσει την αίτηση για να μετακινηθεί με την κινητικότητα και έχει προσφύγει κατά της απόφασης να μετακινηθεί από την Ξάνθη στην Κρήτη.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εν λόγω υπάλληλος πρέπει να γυρίσει στη θέση της αλλά και ότι ο εργοδότης της οφείλει να καταβάλει στην ενάγουσα 100 ευρώ για κάθε μέρα που δεν υλοποιεί την απόφαση. Η υπάλληλος είχε κερδίσει, σε πρώτη φάση τα ασφαλιστικά μέτρα και παρέμεινε στα καθήκοντά της και πλέον είναι η πρώτη υπάλληλος πανελλαδικά που κερδίζει τη διαθεσιμότητα και επιστρέφει στην εργασία της.

Η Ξάνθη πρωτοστατεί στις δικαστικές αποφάσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα της διαθεσιμότητας καθώς οι υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης ήταν οι πρώτοι που είχαν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του μέτρου.






ΠΗΓΗ: fpress.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *