Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Έγινε δεκτή η αίτηση πτώχευσης της Sprider Stores

Η μη ικανοποίηση των ληξιπρόθεσμων χρεών είναι η αιτία για την οποία το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κήρυξε σε κατάσταση πτώχευσης την αλυσίδα Sprider Stores.

Σύμφωνα με την απόφαση 25822/2013 η πτώχευση της Sprider προήλθε από πιστωτή που μίσθωνε στην αλυσίδα των αδελφών Χατζηιωάννου συστήματα πληροφορικής και είχε λαμβάνειν από τρεις μεταχρονολογημένες επιταγές και 34 τιμολόγια περίπου 86.000 ευρώ.

Η εταιρεία ποτέ δεν εισέπραξε τα οφειλόμενα ποσά και ως αποτέλεσμα κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αίτηση πτώχευσης κατά της Sprider.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης λόγω και του ότι η Sprider χρωστά συνολικά 95,5 εκατ. ευρώ σε τρίτους (Δημόσιο, προμηθευτές κτλ). Επίσης, θεωρεί ότι η εταιρεία, που δεν κατάφερε να ενταχθεί στο άρθρο 99, "δεν βρίσκεται σε πρόσκαιρη ταμειακή δυσχέρεια ή έστω σε παροδική διαταραχή του ρυθμού των πληρωμών της. Αλλά αντίθετα στο γεγονός ότι έχει περιέλθει σε μόνιμη γενική αδυναμία να αντιμετωπίσει τα ληξιπρόθεσμα και απαιτητά εμπορικά της χρέη".

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της Sprider θα επαρκέσει για την κάλυψη των εξόδων της πτωχευτικής διαδικασίας.

Oι πιστωτές της Sprider θα έχουν συνέλευση στις 25 Φεβρουαρίου, οπότε θα εξεταστούν οι προοπτικές διατήρησης της επιχείρησης και κατά πόσο αυτή θα μπορούσε να παραμείνει βιώσιμη ή να ενταχθεί σε σχέδιο αναδιοργάνωσης.

Η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της Sprider από 1η Οκτωβρίου ήταν ένας από τους λόγους που το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης, καθώς το κλείσιμο εκμηδένισε τα έσοδα της εταιρείας.





ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *