Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων EUSO 2014

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, στο 2ο Λύκειο Έδεσσας (πρώην «Πολυκλαδικό»), διεξήχθη η προκριματική φάση (για το νομό Πέλλας) του μαθητικού διαγωνισμού πειραμάτων της «12ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών – European Union Science Olympiad – EUSO 2014».

Διοργανωτής ήταν το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του 2ου Λυκείου Έδεσσας.

Συμμετείχαν σαράντα δύο μαθητές και μαθήτριες από τα εξής Λύκεια του νομού μας:

· 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας

· 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας

· 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

· 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

· Γενικό Λύκειο Σκύδρας

· Γενικό Λύκειο Καλής

· Γενικό Λύκειο Αριδαίας

· Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου

καθώς και αριθμός εκπαιδευτικών (υπεύθυνοι καθηγητές, βαθμολογητές, οργανωτική επιτροπή). Επίσης, παρευρίσκονταν αρκετοί γονείς.

 
 
Στις εργαστηριακές αίθουσες του κτιρίου επικρατούσε ζωντάνια και εφηβικός ενθουσιασμός. Τα παιδιά χειρίστηκαν επιστημονικές συσκευές, συνεργάστηκαν, σκέφτηκαν, προβληματίστηκαν, δυσκολεύτηκαν, έστυψαν το μυαλό τους, ένιωσαν ικανοποίηση από τη διεκπεραίωση εργαστηριακών δραστηριοτήτων, αστειεύτηκαν, έμαθαν. Αν και ήταν ένας απαιτητικός διαγωνισμός, δεν υπήρχε κλίμα κατήφειας και ανηλεούς ανταγωνισμού. Τα παιδιά χάρηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτή την εμπειρία με τα πειράματα.

Ελπίζουμε, την επόμενη χρονιά, να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των συμμετεχόντων Σχολείων και μαθητών / μαθητριών.

Ευχαριστούμε θερμά :

- το Δήμο Έδεσσας, και ειδικά την πρόεδρο σχολικών επιτροπών κα Ταμβίσκου Έφη, για την εξασφάλιση θέρμανσης στο χώρο του διαγωνισμού,

- το σούπερ μάρκετ «Κωνσταντινίδης» για την προσφορά γλυκισμάτων στα παιδιά που συμμετείχαν.
 
 
 
πηγη:edessanews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *