Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αν έχετε υψοφοβία, μακριά από το Solvay Hut, την καλύβα σε ύψος 4.000 μέτρων (pics)

Στους απότομους βράχους του όρους Matterhorn, στα 4000 μέτρα, εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια υπάρχει το ψηλότερο καταφύγιο στην Ελβετία (pics)





Το Solvay Hut βρίσκεται στην βόρειο-ανατολική κορυφογραμμή του Matterhorn, κοντά στο Zermatt, στην Ελβετία. Είναι σκαρφαλωμένο στα 4.003 μέτρα είναι με διαφορά το ψηλότερο ορεινό καταφύγιο της ελβετικής αλπικής λέσχης. Χτίστηκε τον Αύγουστο του 1915.






Τα οικοδομικά υλικά ανέβηκαν στην καλύβα Hörnli, σε υψόμετρο 3260 μέτρων, με την βοήθεια ζώων. Από εκεί, με ένα μικρό προσωρινό τελεφερίκ έφτασε μέχρι το Solvay Hut στα 4000 μέτρα. Η καλύβα χτίστηκε μέσα σε πέντε μόνο μέρες. Το 1966 ανακατασκευάστηκε και το 1976 απέκτησε και τηλέφωνο.






Η καλύβα πήρε το όνομα της από τον Βέλγο Ernest Solvay (1838-1922) ο οποίος και την κατασκεύασε.









Η πρώτη επιτυχημένη ανάβαση στο Matterhorn έγινε το 1865 και σηματοδότησε το τέλος της χρυσής εποχής του αλπινισμού. Έγινε από μια ομάδα με επικεφαλής τον Edward Whymper και έληξε καταστροφικά όταν τέσσερα από τα μέλη της ομάδας έπεσαν και πέθαναν κατά την κατάβαση του βουνού.






Η πρώτη ανάβαση του βόρειου μετώπου, μιας από τις πιο δύσκολες διαδρομές των Άλπεων, έγινε το 1932. Το Matterhorn είναι μια από τις πιο θανατηφόρες κορυφές των Άλπεων, καθώς 500 αλπινιστές έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να το κατακτήσουν από το 1865 μέχρι το 1995.






Το Matterhorn έχει γίνει το εικονικό είδωλο των Άλπεων και της Ελβετίας, και μετά την κατασκευή του σιδηρόδρομου χιλιάδες τουρίστες και ορειβάτες έρχονται κάθε χρόνο στο βουνό.
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *