Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Δεν υπάρχουν λόγια πια... Ο Σημίτης έβγαλε «άχρηστους» όλους τους Έλληνες!

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ, ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ.



Ο κύριος «Ισχυρή Ελλάδα» ξαναχτυπάει με άρθρο του. Ο Κώστας Σημίτης στρέφεται κατά της ελληνικής παραγωγικής βάσης και κατά των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν βρήκε ούτε λέξη να γράψει για τη διαπλοκή και τις μίζες των «συντρόφων» του που «κατακρεούργησαν» το δημόσιο χρήμα.


Κάθε φορά που ο Κώστας Σημίτης τοποθετείται για θέματα που αφορούν την Ελλάδα και επηρεάζουν δραματικά τον ελληνικό λαό, δεκάδες ερωτήματα γεννώνται γύρω από τις προθέσεις του και τα μηνύματα που θέλει να περάσει, αφού τα κείμενά του βρίθουν σχολίων και παρατηρήσεων που αγγίζουν το όριο της κινδυνολογίας, χωρίς ωστόσο να καταθέτει προτάσεις για την επίλυση της κρίσης.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πάντα ο ίδιος παρουσιάζεται αμέτοχος για όλα αυτά που συμβαίνουν, ενώ βεβαίως απουσιάζει εντελώς η ευαισθησία και η συμπόνια για τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες της Ελλάδας.

Ο πρώην πρωθυπουργός χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής σε άρθρο του στην εφημερίδα Έθνος μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ολόκληρη η παραγωγική βάση της χώρας απαρτίζεται από άχρηστους. Εξαπέλυσε μια ανοίκεια επίθεση κατά των ελληνικών προϊόντων και κατά της παραγωγικής βάσης γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων είναι χαμηλή, οι τεχνολογικές γνώσεις ανεπαρκείς, το κόστος παραγωγής υψηλό».



Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι το οικονομικό μοντέλο στην Ελλάδα κατέρρευσε λόγω των αιτημάτων που είχαν – όπως γράφει – διάφορες συντεχνίες και κοινωνικές ομάδες. Προφανώς ο κ. Σημίτης ξέχασε ότι σε αυτή την κατάρρευση έπαιξαν ρόλο και οι μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έβαζαν στην τσέπη τους για πάνω από 20 χρόνια οι ορδές των ανεπάγγελτων «συντρόφων» του που κατέλαβαν θέσεις εξουσίας στον κρατικό μηχανισμό και κατασπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα.

Δεν βρήκε ούτε λέξη να γράψει για τις μίζες των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που πηγαινο-ερχόντουσαν στα υπουργικά γραφεία και στα κομματικά ταμεία για να παίρνουν τις δουλειές με απευθείας αναθέσεις ξένες εταιρείες και μεγαλοεργολάβοι του δημοσίου. Για όλους αυτούς και για το εκδοτικό και οικονομικό κατεστημένο που στήριξε επί σειρά ετών τις επιλογές των κυβερνήσεων του ο κ. Σημίτης δεν βρήκε ούτε μια πρόταση να γράψει στο δισέλιδο άρθρο του.



Προχωρώντας ένα βήμα ακόμα παραπέρα και πάνω στην ίδια λογική με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που κατηγορούσαν τους Έλληνες - στα διεθνή φόρα - ως τεμπέληδες, ο κ. Σημίτης είπε ότι το ελληνικό κράτος είναι αναποτελεσματικό λόγω του χαμηλού επίπεδου των γνώσεων και των ικανοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων. Εμμέσως πλήν σαφώς ο πρώην πρωθυπουργός λέει με τη σειρά του ότι είναι άχρηστοι και ανίκανοι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι!

Για το μείζον πρόβλημα της ανεργίας ο κ. Σημίτης θεωρεί ότι αυτό οφείλεται στο μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων και μεσαζόντων και όχι βεβαίως στο γεγονός ότι επί πρωθυπουργίας του έκλεισαν οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανικές και παραγωγικές μονάδες της χώρας εξαιτίας της εξαντλητικής φορολογίας που επέβαλε με αποτέλεσμα να επέλθει η πλήρης αποβιομηχανοποίηση της χώρας και να γιγαντωθεί η εισαγωγή ξένων προϊόντων από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες του εξωτερικού.

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. !

Το κερασάκι στην τούρτα ο κ. Σημίτης μας το άφησε για το τέλος του άρθρου του στο οποίο ισχυρίζεται ότι είναι απαραίτητη η θεσμοθέτηση ενός υπουργείου Οικονομικών της Ε.Ε.!Και επειδή καμία παρέμβαση του δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία, ο πρώην πρωθυπουργός ανοίγει με αυτή την τοποθέτηση δύο θέματα:

1ον Προφανώς με τον τρόπο αυτό μας λέει ευθέως ότι πρέπει όλοι στην Ευρώπη να δεχθούμε την γερμανική παντοκρατορία αφού το σχέδιο μιας γερμανικής Ευρώπης είναι σε εξέλιξη.

2ον. Με το άρθρο αυτό ο πάντα πρόθυμος στις επιταγές των διεθνών χρηματοοικονομικών κέντρων κ. Σημίτης αυτοπροτείνεται για τη θέση αυτή κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.



Υ.Γ. Καλό θα ήταν ο κύριος «Ισχυρή Ελλάδα» εκτός από το να γράφει άρθρα, αραιά και που, να γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό αν υπάρχει περίπτωση να προσέλθει αυτοβούλως στην ελληνική Δικαιοσύνη και να καταθέσει τι γνωρίζει για τις μίζες των εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν τις υποθέσεις που χειρίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ή μήπως δεν γνωρίζει κάτι επ' αυτών των ζητημάτων παρά το γεγονός ότι προήδρευε στα Κυβερνητικά Συμβούλια (ΚΥΣΕΑ) στα οποία πάρθηκαν οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά.

Εξίσου καλό θα ήταν να ενημερώσει την ελληνική δικαιοσύνη αν γνώριζε κάτι για τις μίζες των γερμανικών εταιρειών που «αλώνιζαν» στην Ελλάδα και για τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Ή μήπως ούτε για αυτά γνώριζε κάτι ο κ. Σημίτης;



Σε αντίθετη περίπτωση φτάνει να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός, διοικούσε «θεωρητικά» τη χώρα και κάτω από τη μύτη του λειτουργούσε ένα σάπιο σύστημα που έκανε πάρτι με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
 
 
 ΠΗΓΗ: newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *