Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα: Ζωή στις όχθες του Γάγγη (pics)

Οι «άγιοι» της πιο ιερής πόλης του ινδουισμού - Δείτε τις φωτογραφίες Πόλο έλξης αποτελούν ο ποταμός Γάγγης και οι «Sadhus», οι «άγιοι» ασκητές που ζουν στις όχθες του, για τους επισκέπτες της πόλης Βαρανάσι στην Ινδία, της πιο ιερής από τις επτά ιερές πόλεις του Ινδουισμού.

Η ζωή των «αγίων» αυτών στην όχθη του ποταμού αποτελεί το αντικείμενο της φωτογραφικής συλλογής του Αμερικανού φωτογράφου Vicente Pamparo, ο οποίος επιχειρεί να ρίξει φως στην ολοζώντανη κοινότητα που αναπτύχθηκε γύρω τους.

«Προσευχές, διαλογισμός, πράγματα της καθημερινής ζωής, όλα συμβαίνουν στις όχθες του Γάγγη», εξηγεί στην Daily Mail ο φωτογράφος που αφιέρωσε πολλές εβδομάδες στην περιπλάνησή του κατά μήκος του ποταμού.

Αυτό που τού τράβηξε περισσότερο την προσοχή ήταν οι «Sadhus». «Η πόλη Βαρανάσι είναι η πλέον ιερή από τις επτά ιερές πόλεις του ινδουισμού ενώ έπαιξε ρόλο και στην ανάπτυξη του βουδισμού», τονίζει.

«Οι ‘άγιοι’ που συγκεντρώνονται στην περιοχή είναι ασκητές που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και στράφηκαν στη μοναστική ζωή ή έγιναν θρησκευτικοί νομάδες», προσθέτει.

Ο Pamparo εντυπωσιάστηκε και από τα παιδιά στην περιοχή, τα περισσότερα από τα οποία περνούν το χρόνο τους
μακριά από το σχολείο, ξεκινώντας τις δικές τους μίνι επιχειρήσεις.

«Βρήκαμε παιδιά που μάζευαν πλαστικά μπουκάλια τα οποία πήγαιναν για ανακύκλωση. Μια "καλή" εβδομάδα σήμαινε πως έβγαζαν περίπου δύο δολάρια», λέει ο φωτογράφος.

Δείτε τις φωτογραφίες...










 
 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *