Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Σκέψεις για προκαταβολική χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

Το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να δώσει προκαταβολικά τα Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ 2014 στους δικαιούχους τον Απρίλιο. Αυτό έκανε γνωστό ο Διοικητής του ΟΓΑ κ Βεργίνης σήμερα.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για το 2014 σχεδιάζεται να χορηγηθούν προκαταβολικά τον Απρίλιο δηλαδή πριν ακόμη εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων και πριν ακόμη από την υποβολή του Α21.

Η προκαταβολή για το επίδομα τέκνων ,τα τριτεκνικά και τα πολυτεκνικά επιδόματα θα αφορούν τους περσινούς δικαιούχους που έχει διαπιστωθεί ήδη ότι δικαιούνται τα επιδόματα και είχαν υποβάλλει το Α21 το 2013 μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις.

Η προκαταβολή θα αφορά την πρώτη δόση από τις τέσσερις για το επίδομα τέκνων ενώ δεν διευκρίνισε ο Διοικητής τι ποσό θα δοθεί προκαταβολικά για τα πολυτεκνικά και τριτεκνικά επιδόματα.

Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Βεργίνης ανέφερε σήμερα το Πρωί σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι θα πρέπει να δοθεί η έγκριση πρώτα από το υπουργείο Εργασίας ώστε να δοθεί η προκαταβολή τον Απρίλιο.

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία ώστε να μην παρουσιαστούν τα προβλήματα που υπήρξαν το 2013 με την μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής αφού η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων παρουσίασε μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα τα πρώτα επιδόματα να δοθούν στους δικαιούχους τον Ιούλιο ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί όλοι οι δικαιούχοι αφού εκκρεμούν περίπου 39.000 αιτήσεις για έλεγχο.


Επίδομα τέκνων σε 7.000 δικαιούχους στο τέλος Μαρτίου

Στις 26 ή 27 Μαρτίου θα γίνει η νέα πληρωμή για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ του 2013 σε μόνο 7.000 δικαιούχους από τους 48.000 που εκκρεμούσε ο έλεγχος αφού ακόμη και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί σε χιλιάδες αιτούντες ο έλεγχος των διορθώσεων του εντύπου Α21.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΟΓΑ, μόνο 7.000 θα πάρουν χρήματα από το επίδομα τέκνων και τα ειδικά πολυτεκνικά επιδόματα που είχαν κάνει διόρθωση στο Α21 ενώ εκκρεμούν ακόμη 39.000 τέτοιες υποθέσεις που δεν έχουν λάβει καθόλου τα χρήματα που δικαιούνται για το 2013.

Η πληρωμή θα γίνει στις 26 ή 27 Μαρτίου και οι 7.000 δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα αναδρομικά για όλο το έτος στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν έλεγχο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ για τα επιδόματα και να δουν εάν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την διόρθωση που έχουν κάνει στο Α21 μέσω taxisnet .

Η προθεσμία για τις διορθώσεις αλλά και τυχόν νέες αιτήσεις έληξε στις 28 Φεβρουαρίου ενώ ακόμη και διορθώσεις που έχουν γίνει πολύ πριν. δεν φαίνονται στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του ΟΓΑ να έχουν εκκαθαριστεί.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ενημερώνει τους αιτούντες εάν δεν πληρούνται τελικά τα κριτήρια για τα επιδόματα και τελικά δεν θα τα λάβουν καθόλου.

168.000 ήταν αυτοί που έκαναν αίτηση αλλά μετά την διασταύρωση των εισοδημάτων τους δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Ο έλεγχος γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (ww.oga.gr) και ο δικαιούχος χρειάζεται μόνο το ΑΦΜ του και τον αριθμό αίτησης Α21.

Τον αριθμό της αίτησης Α21 για το επίδομα παιδιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στο προσωπικό λογαριασμό τους στο taxisnet και συγκεκριμένα στην ειδική εφαρμογή για τα νέα επιδόματα στήριξης τέκνων.




ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *