Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν 1-0 (vid)

Η Ρεάλ έπαιξε σαν Βασίλισσα, καθήλωσε έξυπνα τη Μπάγερν, και έκανε το άλμα (1-0) για τη διεκδίκηση του 10ου τροπαίου της.




Ηταν πολλές οι στιγμές που θύμισε το προ μίας εβδομάδας Clasico στο φινάλε του Κόπα ντελ Ρέι. Η Ρεάλ έπαιξε λες και είχε απέναντι της Μπαρτσελόνα. Δασκαλεμένη με μεταπτυχιακό σε αυτού του είδους το παιχνίδι, θαρρείς πως έπαιξε στα δάκτυλα τη Μπάγερν που είχε κατοχή και πάσες για σεμινάριο, αλλά που ουσιαστικά δεν απείλησε παρά μονάχα σε μία περίπτωση. Αντιθέτως, οι Μαδριλένοι αν και δεν είχαν τη μπάλα στα δικά τους πόδια όχι μόνο σκόραραν ένα νικητήριο γκολ (1-0), αλλά σπατάλησαν και κάμποσες κλασικές στιγμές για να εξασφαλίσουν από το πρώτο κιόλας ματς την παρουσία τους στον τελικό και τη διεκδίκηση του τεράστιου απωθημένους τους: του 10ου στέμματος.

Για του λόγου το αληθές, αρκεί μία ματιά στα νούμερα που προηγήθηκαν του γκολ. Μέχρι το 18', έλα λεπτό πριν το 1-0 δηλαδή, η Μπάγερν είχε κατοχή μπάλας στο εξωγήινο 10-90, με τις πάσες να είναι υπέρ της 10-116! Και όμως μετά το πρώτο καλό σουτ του Ρόμπεν, στο 19' η Ρεάλ ήταν εκείνη που έριξε το πρώτο χτύπημα στην κόντρα. Ο Κριστιάνο έκανε την κάθετη στον Κοεντράο που με τη σειρά του πέρασε από αριστερά την χαμηλή παράλληλη σέντρα του από το μάτι της βελόνας. Ο αποδέκτης Μπενζεμά δεν είχε κανένα πρόβλημα να σπρώξει το τόπι στην εστία σε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Μέχρι το ημίχρονο δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα. Οι Βαυαροί θα συνέχιζαν να παλεύουν ανεπιτυχώς να βρουν διαδρόμους, ενώ την ίδια στιγμή οι αντίπαλοι τους όποτε έκλεβαν τη μπάλα, έτρεχαν δαιμονισμένα στην αντεπίθεση. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο όμως (ίσως εξαιτίας του τραυματισμού του) ο Ρονάλντο σπατάλησε την τέλεια ευκαιρία στο 26', σουτάροντας ψηλά από σούπερ θέση, ενώ στο 41' τον μιμήθηκε από δεξιά ο Ντι Μαρία.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν είχε απολύτως καμία διαφοροποίηση. Τουλάχιστον μέχρι το 68', με τον Νόιερ να σταματάει δύο φορές τον Κριστιάνο. Η Μπάγερν που συνέχιζε να πελαγοδρομεί απέναντι στην τέλεια άμυνα της Βασίλισσας, απείλησε για πρώτη φορά στο 81' Το σουτ του Μίλερ πέρασε άουτ και τρία λεπτά αργότερα ο Κασίγιας έκανε την απόκρουση του αγώνα στο νέο σουτ του Γερμανού επιθετικού (σ.σ.: ο Κασίγια με 40 επεμβάσεις είναι 1ος στην σχετική κατηγορία στη φετινή διοργάνωση, με 2ο τον Νόιερ με 30).

Στις καθυστερήσεις ο Μίλερ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, αλλά δεν υπήρξε καμία παράβαση στο διώξιμο του Τσάμπι Αλόνσο και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Ισπανούς να κάνουν ένα πολύ μεγάλο βήμα πρόκρισης στον τελικό. Ηταν δίκαιη η επικράτηση τους, καθότι ήταν απόλυτα προσηλωμένοι σε ένα πλάνο που λειτούργησε απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Μπορεί να έπαιξαν άμυνα, αλλά δεν... πάρκαραν λεωφορείο. Είχαν σχέδιο, το εφάρμοσαν ολόσωστα και οι αντεπιθέσεις τους ήταν κάτι περισσότερο από φωτιά. Ολη η αμυντική γραμμή τους ήταν εξαιρετική, αλλά κορυφαίος του ματς ήταν αναμφίβολα ο καταπληκτικός Μόντριτς.

Οσο για τους Γερμανούς, ο Ρόμπεν, ο Λαμ και ο Αλάμπα πάλευαν να δημιουργήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Εάν θέλουν να φέρουν το εισιτήριο στη δική τους τσέπη, θα πρέπει να γίνουν πολύ πιο ευφάνταστοι δημιουργικά. Αυτό το παιχνίδι που παίζουν, η Ρεάλ το ξέρει καλά και όπως έδειξε τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ο Κάρλο Αντσελότι το είχε βούτυρο στο ψωμί του. Στη ρεβάνς μάλιστα λογικά θα είναι καλά και οι Κριστιάνο, Μπέιλ και τότε οι αντεπιθέσεις θα είναι θανατηφόρες.

ΥΓ.: Ασχέτως από νικητές και ηττημένους, χαρούμενους και λυπημένους, αυτό ήταν αποθέωση του ποδοσφαίρου από δύο εκ διαμέτρου αντίθετες τακτικά ομάδες που έπαιξαν και οι δύο όμορφα με το δικό τους τρόπο!

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Κοεντράο, Ράμος, Πέπε (73' Βαράν), Καρβαχάλ. Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ίσκο (81' Ιγιαραμέντι), Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο (74' Μπέιλ), Μπενζεμά

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ραφίνια (65' Χάβι Μαρτίνεθ) , Ντάντε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (74' Μίλερ), Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί (72' Γκέτσε), Μάντζουκιτς. 

πηγη:gazzetta.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *