Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ισχυρό ενδιαφέρον για το Αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Είκοσι επτά αεροπορικές εταιρίες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για να συνδεθούν απευθείας με το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η ευρύτερη περιοχή δείχνουν να εισχωρούν στον τουριστικό χάρτη όλο και περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών και πόλεων.

Ωστόσο, ήδη 24 αεροπορικές εταιρίες έχουν βάλει στο πρόγραμμά τους το αεροδρόμιο Μακεδονία, με 496 τακτικές πτήσεις την εβδομάδα προς 56 διεθνείς προορισμούς, σε 63 αεροδρόμια 23 χωρών.

Οι παραπάνω αριθμοί αφορούν την τρέχουσα τουριστική περίοδο του καλοκαιρινού πτητικού προγράμματος -που ήδη ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τα τέλη Οκτωβρίου- των αεροπορικών εταιριών από/προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κάτι που επιβεβαιώνει την ένταξη της πόλης στον τουριστικό χάρτη με εντατικούς ρυθμούς. Αν, μάλιστα, λάβουμε υπόψη μας και τη συμμετοχή της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) στο μεγαλύτερο συνέδριο Ανάπτυξης Δρομολογίων Routes, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μασσαλία, γίνεται κατανοητό πόσο σημαντικές είναι οι αερομεταφορές για το στρατηγικό σχεδιασμό ενός προορισμού.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη ελληνική περιφέρεια που συμμετέχει σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας πως οι αερομεταφορές αποτελούν έναν από τους βασικούς κρίκους του τουριστικού προϊόντος.

Οπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, «ήδη 27 αεροπορικές εταιρίες εξέφρασαν ζωηρό ενδιαφέρον για απευθείας συνδέσεις με το αεροδρόμιο ''Μακεδονία'', υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία μας να συμμετάσχουμε ενεργά στην προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού ρεύματος προς την Κεντρική Μακεδονία». Και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη στοχευμένη τουριστική πολιτική για την περιοχή, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία.


Προσέλκυση νέων εταιριών

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εκπρόσωποι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Marketing Greece πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους των 27 αεροπορικών εταιριών, με κεντρικό στόχο την προώθηση της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού και τη στενότερη συνεργασία μαζί τους.

Οι παραπάνω συναντήσεις προσβλέπουν στην προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών, στην αύξηση συχνοτήτων των υπαρχόντων δρομολογίων, στη σύνδεση του αεροδρομίου «Μακεδονία» με νέους προορισμούς, στην επιμήκυνση της διάρκειας των δρομολογίων κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και στη συνέχισή τους και κατά τη χειμερινή περίοδο.

«Με τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιριών συζητήσαμε την από κοινού προβολή και προώθηση των περιοχών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικών προορισμών και την εφαρμογή υποστηρικτικών προγραμμάτων μάρκετινγκ προς τις αεροπορικές εταιρίες», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του Τουρισμού για την ΠΚΜ, Ιωάννης Γιώργος.

Τα στελέχη των αεροπορικών εταιριών αναφέρθηκαν στη συνεπή ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού τα τελευταία τρία χρόνια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή τους να διερευνήσουν τις προοπτικές προσθήκης νέων δρομολογίων, καθώς και τη συνέχιση εποχικών δρομολογίων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.


Νέες εταιρίες, περισσότερα δρομολόγια

Οπως έχει ήδη δημοσιεύσει στο φύλλο της 11ης Απριλίου 2014 ο «Α», το αεροδρόμιο «Μακεδονία» υποδέχτηκε την έναρξη της θερινής πτητικής σεζόν τόσο με την παρουσία νέων αεροπορικών εταιριών όσο και με την προσθήκη περισσότερων δρομολογίων.

Ηδη, τη Μεγ. Πέμπτη προσγειώθηκε αεροσκάφος τύπου Boeing 737 της αεροπορικής εταιρίας «Τransavia» -θυγατρικής του Ομίλου «Air France -KLM», που θα συνδέει αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα -και στη συνέχεια πέντε- τη Θεσσαλονίκη με το Αμστερνταμ. Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιούνται μέχρι τέλη Οκτωβρίου, παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρίας, εξετάζεται επιμήκυνση των δρομολογίων.

Για τη φετινή τουριστική σεζόν, νέους προορισμούς έθεσαν στο πτητικό τους πρόγραμμα η «Easyjet» για Ρώμη, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ενώ από τις 13 Ιουνίου προσθέτει και την Παρασκευή, η «Alitalia» για Μιλάνο-Λινάτε, η «Germanwings» για Ντίσελντορφ και Αμβούργο, η «Aegean» για Βρυξέλλες, Ροστόφ, Κεφαλονιά και Βερολίνο, η «Ryanair» για Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία, η «Ellinair» για Ρωσία και Ουκρανία.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι ο ελβετικός αερομεταφορέας «Swiss», ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», επιστρέφει προσωρινά με δύο πτήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα, Πέμπτη). Η έναρξη των πτήσεων Θεσσαλονίκη - Ζυρίχη θα γίνει στις 3 Ιουλίου και θα εκτελούνται ώς τις 28 Αυγούστου.


Αύξηση σε τακτικές και έκτακτες πτήσεις

Σημαντική είναι και η αύξηση στις συχνότητες των αεροπορικών εταιριών που ήδη εξυπηρετούν τη Θεσσαλονίκη, καθώς φέτος οι τακτικές πτήσεις εξωτερικού από/προς το «Μακεδονία» κατά το διάστημα της θερινής περιόδου έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 23% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Σημαντική αύξηση της τάξης του 25% παρουσιάζεται και στις έκτακτες πτήσεις εξωτερικού (τσάρτερ), ενώ οι τακτικές πτήσεις εσωτερικού παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, εξυπηρετώντας 15 προορισμούς.

Για τη θερινή τουριστική περίοδο του 2014, οι διεθνείς προορισμοί που εξυπηρετούνται με τις περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης είναι το Λονδίνο, η Μόσχα, το Ντίσελντορφ, το Μόναχο, η Στουτγάρδη, η Κωνσταντινούπολη, το Βελιγράδι, η Πάφος και η Λάρνακα.

Να σημειώσουμε ότι η «Turkish Airlines» κατάφερε τελικά να πάρει την άδεια από την ΥΠΑ για την πολυπόθητη δεύτερη ημερήσια πτήση στο Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη, αρχής γενομένης την 5η Ιουνίου, με ένα δρομολόγιο το πρωί κι ένα το βράδυ. Προϋπόθεση για την έγκριση ήταν να μειώσει τις πτήσεις της από/προς Αθήνα, από 25 την εβδομάδα σε 21.

Οι προορισμοί εσωτερικού προς τους οποίους θα εκτελούνται οι περισσότερες εβδομαδιαίες τακτικές πτήσεις από Θεσσαλονίκη είναι η Αθήνα και το Ηράκλειο, ενώ ακολουθούν τα Χανιά, η Ρόδος, η Λήμνος και η Μυτιλήνη.


ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *