Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Τα γερμανικά στρατεύματα επιτίθενται στην Ελλάδα (Σαν σήμερα 6/4)

1941 ξεκινά η επίθεση των Γερμανών στην Ελλάδα στο μέτωπο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

1965 στις ΗΠΑ, εκτοξεύτηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ ο πρώτος εμπορικός δορυφόρος με το όνομα "Πρωινό Πουλί" ("Early Bird").

1985 στην Ελλάδα, η Βουλή ενέκρινε με 182 ψήφους την πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί αναθεώρησης του Συντάγματος





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 6/4
 
1927 Ίσως ο σημαντικότερος βαρύτονος σαξοφωνίστας στην ιστορία της jazz μουσικής, ο Αμερικανός Gerry Mulligan (Gerald Joseph Mulligan 1927-1996) γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Το σχήμα που είχε δημιουργήσει την δεκαετία του '50 με τον τρομπετίστα Chet Baker, θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία της cool jazz. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Claude Thornhill, Miles Davis κ.α.

1966 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, οι The Beatles ξεκινούν τις ηχογραφήσεις για το άλμπουμ "Revolver". Αρχικά είχε επιλεχτεί σαν τίτλος του άλμπουμ το "Abracadabra" αλλά σύντομα ανακάλυψαν πως είχε χρησιμοποιηθεί από άλλο συγκρότημα. Ακολούθησαν οι σκέψεις για τίτλους όπως "Magical Circles", "Beatles on Safari", "Pendulum" κ.α. ώσπου κατέληξαν στο "Revolver". Το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος θεωρείται ένα από τα πρώτα ψυχεδελικά άλμπουμ και ένα από τα σημαντικότερα τους. Το άλμπουμ θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου και θα κυκλοφορήσει στις 5 Αυγούστου, πριν την τελευταία τους περιοδεία. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας αυτής δεν θα συμπεριλάβουν κανένα από τα τραγούδια του άλμπουμ λόγω της δυσκολίας που είχαν να παιχτούν με φυσικά όργανα. Χρησιμοποίησαν προηγμένες για την εποχή τεχνικές ηχογράφησης, τις οποίες δεν είχαν την δυνατότητα να εφαρμόσουν στην σκηνή. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Taxman", "Eleanor Rigby", "Yellow Submarine", "She Said She Said", "Good Day Sunshine", "Tomorrow Never Knows" κ.α.





Αθλητισμός 6/4

 
6/4/2010 Ο 22χρονος Λίονελ Μέσι σκοράρει και τα 4 γκολ της Barcelona στην νίκη της με 4-1 επί της Άρσεναλ και γίνεται ο πρώτος παίκτης που σημειώνει 4 γκολ σε αγώνα νοκ άουτ στο Champions League, δικαιώνοντας με την απόδοσή του τον άτυπο τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου.

6/4/2006 Η Manchester United υπογράφει με τον ασφαλιστικό όμιλο AIG την μεγαλύτερη χορηγία φανέλας στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το συμβόλαιο αξίζει 56,5 εκατομ. λίρες (100 εκατομ. δολλάρια) για μία περίοδο 4 ετών, ξεπερνώντας την 5ετή χορηγία της Samsung στην Chelsea που άξιζε 50 εκατομ. λίρες. Η χορηγία θα κινδυνεύσει, αλλά θα σωθεί προσωρινά, δύο χρόνια μετά, στην μέση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όταν στις 16/9/2008, η πτώχευση της AIG θα διασωθεί με μία επιχορήγηση 85 δις δολλαρίων από ομοσπονδιακά κεφάλαια.

6/4/1996 Ο 42χρονος Robert Parrish κάνει ρεκόρ συμμετοχών στο ΝΒΑ (1.561 αγώνες)
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *