Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Αφετηρία του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» αύριο στα Γιαννιτσά

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιείται αύριο Κυριακή με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό στον Λευκό Πύργο. Η τελετή αφής της φλόγας έγινε σήμερα στις 11.30
στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και ξεκίνησε λαμπαδηδρομία, η οποία διέρχεται από όλους τους συμμετέχοντες δήμους της διαδρομής και θα καταλήξει στις 17.30 στον Λευκό Πύργο. Σε όλους τους δήμους έχουν προγραμματιστεί τελετές υποδοχής της φλόγας παρουσία των δημοτικών αρχών και του κόσμου. 

Ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει αύριο στις 8.00 απο την κεντρική πλατεία του δήμου Πέλλας, μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μ. Αλεξάνδρου, και θα καταλήξει στον Λ. Πύργο. Η «Αλεξάνδρειος Φλόγα» θα παραμείνει αναμμένη «μέχρι και τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα που συμμετέχει στη διοργάνωση». Στη φετινή διοργάνωση, σε όλους τους δρόμους που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» έχουν δηλώσει συμμετοχή 14.800 δρομείς.

Σήμερα το μεσημέρι από το Καυτατζόγλειο Στάδιο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής, μαθητές δημοτικών σχολείων που θα πάρουν μέρος αύριο το πρωί (8.45) στον αγώνα των 1.000 μέτρων από την πλατεία Αριστοτέλους έως τον Λευκό Πύργο παρέλαβαν τις αγωνιστικές τους φανέλες και στη συνέχεια προχώρησαν σε δενδροφύτευση και δημιουργία ενός «αστικού οπωρώνα» απέναντι από το στάδιο, σε συνεργασία με τη διεύθυνση περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιούνται επίσης οι δρόμοι υγείας και δυναμικού βαδίσματος των 5.000 και 10.000 μέτρων, ο πρώτος με αφετηρία την πλατεία Επταλόφου (12.30) και ο δεύτερος από το δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων (8.45) με κατάληξη στο ίδιο σημείο του τερματισμού του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», τον Λευκό Πύργο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το μήκος της διαδρομής έχουν ανακοινωθεί από την τροχαία για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης και έχει απαγορευτεί η κίνηση και η στάθμευση οχημάτων από σήμερα το απόγευμα, διαδοχικά και κατά τις ώρες της λαμπαδηδρομίας, σε δρόμους της δυτικής Θεσσαλονίκης και του κεντρικού δήμου, ενώ περιορισμοί θα ισχύσουν και αύριο διαδοχικά κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης των αγώνων. Επίσης, η διοίκηση του ΟΑΣΘ ενέκρινε τη δωρεάν μετακίνηση για αύριο το πρωί των συμμετεχόντων δρομέων που θα φέρουν μαζί τους το bib number, από οποιαδήποτε περιοχή προς τον τόπο των εκκινήσεων, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν εκτροπές των λεωφορειακών γραμμών κατά τη διάρκεια των αγώνων.

«Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται από ένα διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, με στόχο να συγκεντρώσει έσοδα προς όφελος δεκαπέντε και πλέον κοινωφελών ιδρυμάτων-οργανώσεων που επιτελούν αξιοθαύμαστο έργο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.



ΠΗΓΗ: zougla.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *