Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Το «ευ συνεργάζεσθαι» καλλιεργούν οι νέοι αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας

Μια προσπάθεια να αναπτύξει και να καλλιεργήσει την έννοια του «συνεργάζεσθαι», μεταξύ των νέων αγροτών αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων, αποτελεί η «Πρώτη συνάντηση των Νέων Αγροτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», που πραγματοποιείται την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 5.00 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.



Η εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην αίθουσα Timber του ξενοδοχείου Porto Palace (26ης Οκτωβρίου 65-Λιμάνι, επί του οδικού άξονα της Δυτικής εισόδου από Αθήνα), έχει χορηγούς επικοινωνίας την εφημερίδα Agrenda και το Agronews.

Σκοπός της συνάντησης είναι να θέσει τη βάση ενός κοινού οράματος για τη συλλογικά σχεδιασμένη Αγροτική Ανάπτυξη από τους νέους της υπαίθρου, που επαγγέλλονται αγρότες, αλλά και να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους, που θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του νέου αγρότη.

Μέσα από τη γνωριμία, τη σωστή ενημέρωση, τη συμμετοχική διαδικασία, το διάλογο, τη διαβούλευση, και την ανταλλαγή απόψεων επιδιώκεται να καλλιεργηθεί στους νέους αγρότες η έννοια της συνεργασίας, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος που απαξίωσαν την έννοια αυτή, μέσα από εναλλακτικές προτάσεις που θα παρουσιαστούν από τους ομιλητές. Σε δεύτερο επίπεδο επιδιώκεται η ενημέρωση πάνω σε λύσεις που μπορεί να υιοθετήσει ώστε να επιτύχει καλύτερο ποιοτικά και ποσοτικά προϊόν από την παραγωγή του.

Μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνονται στην Ημερήσια Διάταξη είναι και τα εξής:

-Η Νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική και οι Νέοι Αγρότες

-Συνεργασίες στον Αγροτικό Τομέα

-Τοπική Αυτοδιοίκηση και Αγροτική Ανάπτυξη

-Χρηματοδοτικά εργαλεία

-Προστιθέμενη αξία των προϊόντων μέσα από την ολοκληρωμένη διαχείριση και την πιστοποίηση

-Εναλλακτικοί τρόποι προώθησης των προϊόντων –Branding/Marketing

Να σημειωθεί ότι την εν λόγω συνάντηση που συνδιοργανώνουν οι Ενώσεις Νέων Αγροτών των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής και Κιλκίς, συντονίζει η MSc Γεωτεχνικός του ΑΠΘ Άννα-Μαρία Γιάντση. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.





πηγη:agronews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *