Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αρση ασυλίας για τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές

Αρση ασυλίας για τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που ανεξαρτητοποιήθηκε και οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε, την Τετάρτη, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι Μπαρμπαρούσης και Αλεξόπουλος επέλεξαν να καταθέσουν γραπτό υπόμνημα, αντίθετα από τον Ζησιμόπουλο, ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Και οι τρεις βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίπτουν τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται και δηλώνουν ότι τα κίνητρά τους για την ένταξή τους στη Χρυσή Αυγή ήταν καθαρά πατριωτικά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο σύντομο γραπτό υπόμνημά του, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, αφού σημειώνει ότι κατάγεται από αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια και από μικρό παιδί διδάχθηκε τις αξίες του λαού, τονίζει: «Ούτε εγώ ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκω έχουμε διαπράξει κάτι παράνομο. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια. Δεν ξέρω αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Πάντοτε τιμούσα και θα τιμώ τους νόμους και τους θεσμούς της Πατρίδας μου» καταλήγει.

Σε λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί η ονομαστική μυστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας άλλων πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, των Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζουλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι και για τους πέντε βουλευτές ήταν θετική η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας τους.





Πηγή: tanea.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *