Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπαιδευτικός με αναπηρία Τσαβδάρης Αθαν. Ευάγγελος στο ialmopia.gr [ΒΙΝΤΕΟ]


















Το ialmopia.gr έχει την χαρά να φιλοξενεί τον Τσαβδάρη Αθαν. Ευάγγελο σε μια απολαυστική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.


Ο Ευάγγελος είναι κάτοικος της Αριδαίας με καταγωγή από την Δωροθέα και είναι εκπαιδευτικός με αναπηρία. Στην προαναγγελία της συνέντευξης αυτής μας είχε δηλώσει στο ialmopia: "έχω κάνει τη ζωή μου επιστήμη, την έχω ανοίξει προς τον κόσμο", προσκαλώντας έτσι τους αναγνώστες και συντοπίτες μας σε ένα μίνι διάλογο.

Στη συνέντευξη αυτή ο φίλος Ευάγγελος επικεντρώθηκε στην κοινωνική υφή της αναπηρίας, δηλώνοντας πως: "στόχος μου είναι μια αγνή επικοινωνιακή προσέγγιση με τους συμπολίτες μου". Μας μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε και το ρεαλιστικό πρόσωπο της εκπαίδευσης, τον σεξουαλικό ρατσισμό των ανθρώπων με αναπηρία, πως προέκυψε η ποίηση στην ζωή του και μας απήγγειλε δύο από τα ποιήματα του που έχουν δημοσιευτεί στο ialmopia.gr. 



To ialmopia θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Ευάγγελο για τον χρόνο του και του εύχεται τα καλύτερα στη ζωή του. Η συνέντευξη έγινε από τον Τάσο Καλαϊτζή. (1/4/14)




Δείτε την συνέντευξη μέσα από την κάμερα του ialmopia:


Στο ξεκίνημα της συνέντευξης...




Ποιός είναι όμως ο Τσαβδάρης Αθαν. Ευάγγελος;




Ο Ευάγγελος μας μιλά για την διαδρομή του μέχρι και σήμερα (μέρος α')





Ο Ευάγγελος μας μιλά για την διαδρομή του μέχρι και σήμερα (μέρος β')





Αναφέρει τις δυσκολίες που συνάντησε και το ρεαλιστικό πρόσωπο της εκπαίδευσης.





Μας μιλάει ευθέως για τον ψυχο-κοινωνικό αποκλεισμό στο πλαίσιο της μικρής κοινωνίας και τον σεξουαλικό ρατσισμό των ανθρώπων με αναπηρία.





Αναφέρεται στο κεφάλαιο της ποίησης και πως προέκυψε στην ζωή του, κλείνοντας με δύο απαγγελίες από τα ποιήματα του.







ialmopia.gr

14 comments:

  1. Εύγε και στο site σας και στον Ευάγγελο!Πολλά μπράβο παιδιά. Εξαιρετική δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. entaxei, to paidi einai palikari me oli ti simasia tis lekseis. k epidei den prolabaino na tin do oli tin sinenteiksi (eida mono ta 3 prota binteo) tha tin do to brady exo polu periergia na akoyso ti exei na mas pei to paidi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα σύγχρονο καλλιεργημένο μυαλό που έχει πολλά να μας πει. Ενα ιδιαίτερο πνεύμα από αυτά που η κοινωνία -και ιδιαίτερα η κοινωνία των νέων- έχει μεγάλη ανάγκη σήμερα. Βαγγέλη συγχαρητήρια! Συνέχισε το όμορφο έργο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μακαρι παλικαρι μου ολοι να ηταν σαν κι εσενα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μακραν ο,τι καλυτερο εχω δει κ διαβασει απο τα τοπικα blogs ολον αυτον τον καιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΗ ΜΕΡΑ...ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπράβο Βαγγέλη, αποτελείς παραδειγμα για πολλους. συνέχισε την προσπαθεια. το ιδιο και εσυ τασο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια Ευάγγελε! Εξαιρετική δουλειά!
    Συνέχισε την προσπάθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Βαγγέλης έφτανε στο Λύκειο πιο νωρίς απ' όλους, κυρίως γιατί έκανε αρκετά λεπτά παραπάνω από το μέσο μαθητή, για τους προφανείς λόγους. Είχε μια μάνα βράχο στο πλευρό του αλλά και αρκετούς φίλους που τον βοηθούσαν σε οτιδήποτε χρειαζόταν. Προσωπικά υπήρξα φίλος του εκείνη την τριετία του Λυκείου και η αλήθεια είναι ότι έχουμε περάσει αρκετές ώρες μαζί. Έχω προσφέρει κι εγώ τις "υπηρεσίες" μου όταν τις χρειαζόταν, μιας έτρωγε όλο το φαγητό του, ο άτιμος και το Ενιαίο Λύκειο Αριδαίας, ως γνήσιο ελληνικό, τις μπάρες αναπήρων τις χρησιμοποιούσε ως τασάκια για τους καπνίζοντες). Χαίρομαι ιδιαίτερα και σε μεγάλο βαθμό λυτρώνομαι τώρα που βλέπω τη σημαντική πρόοδο του ανθρώπου αυτού, ο οποίος παρά τα προβλήματά του, προχώρησε ως άνθρωπος περισσότερο από πολλούς "φαρισαίους" των τότε ημερών. Ακόμη πιο πολύ χαίρομαι που αυτός τώρα θα προσφέρει τις δικές του υπηρεσίες στο δικό μου το παιδί που σε λίγα χρόνια θα μπει στην αίθουσά του.

    Βαγγέλη, έχεις τον ατελείωτο σεβασμό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *