Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αλαλούμ με τα σχολεία - Κόβονται αργίες και σχολικές εκδρομές

Σε θέση μάχης βρίσκονται το υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές με αφορμή την απόφαση να κοπούν σχολικές εκδρομές και αργίες, ώστε να βγαίνει σωστά η διδακτική ύλη. Παράλληλα, ο πόλεμος συνεχίζεται με την απόφαση του υπουργείου να ανοίξουν από την Τετάρτη του Πάσχα τα σχολεία που είχαν καταλήψεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες. Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της απαντάει με κινητοποιήσεις.



Τι αλλάζει με αργίες και σχολικές εκδρομές – Ποιες «κόβονται»

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, από τις πέντε σχολικές εκδρομές που υπάρχουν τον χρόνο, αυτές θα περιοριστούν σε τρεις. Μάλιστα, η πενθήμερη της Γ Λυκείου αναμένεται να γίνει τριήμερη.

Σε ό,τι αφορά τις αργίες εξετάζεται είναι να γίνουν αρκετές περικοπές, όπως να κοπεί η αργία του Αϊ-Γιαννιού στις 7 Ιανουαρίου αλλά και η εορτή των Τριών Ιεραρχών 30 Ιανουαρίου, για την οποία υπάρχουν σκέψεις, ο εορτασμός να γίνεται στο σχολείο.

Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, φέρεται να είπε: «αντί να τους αφήνουμε τους μαθητές έξω εκείνη την ημέρα και να πηγαίνουν στα μπιλιάρδα, θα τους ζητούμε να έρχονται στο σχολείο και να τους διδάσκουμε πνευματικά θέματα». 
 


ΠΗΓΗ: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *