Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Τέλος οι δηλώσεις ΦΠΑ για μερίδα επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων

Μετά τις ευρωεκλογές θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα προβλέπει την απαλλαγή από την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο έως 10.000 ευρώ.


Η σχετική διάταξη έχει ζητηθεί από την τρόικα ήδη από τις αρχές του 2013 ωστόσο δεν είχε ψηφισθεί μέχρι σήμερα κυρίως λόγω των προσαρμογών που έπρεπε να επέλθουν συνολικά στη φορολογική διοίκησης.

Το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ εμμένουν στην πρόταση, ισχυριζόμενοι ότι το ισχύον καθεστώς προκαλεί απώλειες στο Δημόσιο λόγω των επιστροφών ΦΠΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα θεωρούν πως δημιουργεί μεγάλο διοικητικό βάρος στη φορολογική διοίκηση για την επεξεργασία, την επικύρωση και τον έλεγχο των δηλώσεων υποβολής ΦΠΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εάν η εξαίρεση από την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ ισχύσει για επαγγελματίες και επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο έως 10.000 ευρώ θα αφορά συνολικά 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις.



ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *