Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Σταύρος Κοφτερός: "Πολιτικοί καλικάντζαροι"

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ

Καλλικάντζαρος: (Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) Ελληνική δοξασία (αρχαίας καταγωγής) «δαιμόνιων» που σύμφωνα με σύγχρονη δοξασία εμφανίζονται κατά το Δωδεκαήμερο
(25 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου). Σύμφωνα με τη λαϊκή δοξασία τις μέρες αυτές τα «νερά είναι αβάφτιστα» και οι καλικάντζαροι βγαίνουν από τη γη για να πειράξουν τους ανθρώπους και να τους ανακατέψουν τα σπίτια, διότι είναι άτακτοι και τους αρέσουν τα παιχνίδια.

Υπάρχει ένα ακόμη είδος καλλικάντζαρου, που ενώ δείχνει, δεν είναι άκακο. Ζει μόνιμα στην επιφάνεια της γης, αποκρύπτει επιμελώς την ιδιότητα του και ξεσαλώνει τις περιόδους που γίνονται εκλογές. Ονομάζεται «πολιτικός καλλικάντζαρος». Ανθεκτικό είδος αφού επιβιώνει αρκετούς αιώνες και κατά παράδοξο τρόπο δυναμώνει και γίνεται ανθεκτικότερο με την πάροδο του χρόνου και παρά την πρόοδο της κοινωνίας, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό καλλικάντζαρο.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί η συγκεκριμένη ομάδα καλικάντζαρου είναι τρομερά εκπαιδευμένη στα άλματα και στις μεταμφιέσεις, διαθέτει ανεξάντλητη πολιτική αναλγησία, ο καιροσκοπισμός είναι η φιλοσοφία που αποδέχεται και τα παιχνίδια που της αρέσουν δεν είναι παιχνίδια αλλά ίντριγκες, συνωμοσίες και εξαπατήσεις . Τρέφεται από την άγνοια, την αδιαφορία τον συντηρητισμό και τον φόβο. Εξειδίκευση της η χειραγώγηση και η κλοπή ψήφων από αφελείς πολίτες.

Η απομάκρυνση των παραδοσιακών καλλικάντζαρων από την επιφάνεια της γης και η επιστροφή τους στα έγκατα γίνεται την ημέρα των Φώτων όταν αγιάζονται τα νερά με το ρίξιμο του Σταυρού.
Η απομάκρυνση και η οριστική εξαφάνιση των πολιτικών καλλικάντζαρων γίνεται πάλι με σταυρό. Με την άρνηση των πολιτών να τους δώσουν σταυρό και να τους μαυρίσουν.

Απαιτείται θάρρος, υπέρβαση και φώτιση, για να στείλουμε τους αθεόφοβους καλικάντζαρους, επιτέλους, εκεί που ανήκουν.


26 Απριλίου 20014

Σταύρος Κοφτερός

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *