Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Σε επίσχεση εργασίας προσανατολίζονται οι γιατροί σε Γιαννιτσά και Έδεσσα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομείων Ιατρών Πέλλας κ. Γεναρίδη Ισαάκ, οι γιατροί του Νοσοκομείου Γιαννιτσών έχουν ήδη αποφασίσει επίσχεση εργασίας, ενώ οι γιατροί του Νοσοκομείου Έδεσσας θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες αν προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Ο λόγος, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού.


Πρωτίστως οι σοβαρές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, υλικών και εξοπλισμού στο Γ.Ν. Έδεσσας. Ενώ, σε ό,τι αφορά τους γιατρούς από τους 105 (ειδικοί και ειδικευόμενοι) στο τέλος του χρόνου θα υπάρχουν 50-60. Εκτός αυτού, ο μισθός τους μειώνεται συνεχώς ενώ έχουν να πληρωθούν τακτικές εφημερίες από το Νοέμβριο του 2013, και πρόσθετες εφημερίες από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2014.

Να σημειωθεί ότι, ένα ποσόν από τις εφημερίες δεν τους αποδίδεται λόγω πλαφόν και για ένα ποσόν της τάξης του 5% τα κονδύλια δεν αρκούν.


Όπως επισημαίνει ο κ. Γεναρίδης, λίγοι γιατροί που κάνουν απογευματινά Ιατρεία δεν πληρώνονται σχεδόν εδώ 18 μήνες.


Σοβαρά πρόβλημα ωστόσο, παρατηρούνται και στo Γ.Ν. Πέλλας, αλλά δυστυχώς όπως επισημαίνει ο κ. Γεναρίδης, το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν έχει Δ.Σ. ώστε να πάρει αποφάσεις. Ίσως είναι το μόνο Νοσοκομείο που δεν έχει Δ.Σ. γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα.



ΠΗΓΗ: iatrikesexelixeis.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *