Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Tο μπάσκετ επιστρέφει- Έρχεται το «3on3greece»

3on3greeceTo «3on3greece» πλησιάζει και μαζί του έρχεται και η στιγμή για να επιστρέψει το μπάσκετ εκεί όπου γεννήθηκε, στον δρόμο και στα «ανοικτά».

Πέρασαν περίπου τριάντα χρόνια από τότε που η Εθνική, η σπουδαία αυτή παρέα του Γκάλη και του Γιαννάκη, πυροδότησε με την επιτυχία της την έκρηξη του αθλήματος και «ανάγκασε» εκατομμύρια Έλληνες να ασχοληθούν με την πορτοκαλί μπάλα. Έκτοτε η πορεία λαμπρή. Ευρωπαϊκά κύπελλα, παγκόσμια μετάλλια, Έλληνες παίκτες στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ. Στη διάρκεια όμως της σπουδαίας αυτής διαδρομής συνέβη το παράδοξο. Το άθλημα αντί να γιγαντωθεί, αντί να γίνεται ολοένα και πιο μαζικό έχασε σταδιακά την αμεσότητα και την απήχηση του στο ευρύ κοινό. Εγκλωβίστηκε στα κλειστά γήπεδα, αποστειρώθηκε στο κυνήγι των χρυσών μεταλλίων και του πρωταθλητισμού, έγινε από παρεΐστικο ελιτίστικο.

Εδώ έρχεται το 3on3greece. Να καλύψει αυτό το κενό. Να φέρει στην πρώτη γραμμή παράλληλα με τον επαγγελματία και τον απλό αθλητή, τον απλό κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας και ταυτότητας. Να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας (ήλιος, θάλασσα) και να τον ξαναβγάλει στο γήπεδο ως πρωταγωνιστή και όχι μόνο ως παρατηρητή από την εξέδρα. Να ξυπνήσει το μπάσκετ της γειτονιάς και της παρέας που τόσο έχει εκλείψει.

Πώς;

• Με επιμέρους τουρνουά σε σχεδόν κάθε γωνιά της χώρας τα οποία ενώ διατηρούν μια αναγκαία αυτονομία ταυτόχρονα εισάγονται στο πλαίσιο ενός πανελλήνιου πρωταθλήματος το οποίο καταλήγει σε ένα μεγάλο τελικό (final 32) φεστιβάλ για τις ομάδες εκείνες που θα καταφέρουν να προκριθούν από τους αγώνες της περιοχής τους. Το τρένο του 3on3greece θα κάνει στάση σε όλα τα προάστια της Αττικής, σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις και σε νησιά-σταθμούς, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε συμπολίτη μας να συμμετέχει. Κρυφός πόθος: να ανοίξουν δρομολόγια από και προς το εξωτερικό. Οι δυνατότητες υπάρχουν.

• Με πολύ μεγάλα χρηματικά έπαθλα (μετρητά) στους νικητές κάθε επιμέρους διοργάνωσης και φυσικά στους νικητές του final 32.

• Με μοναδικές καινοτομίες στη διοργάνωση όλων των τουρνουά που μετατρέπουν τη συμμετοχή του κάθε αθλητή-αθλήτριας σε μια ανεπανάληπτη μπασκετική εμπειρία: δυνατά beat, live streaming στους αγώνες και στις κληρώσεις, real time σπικάρισμα απο εκφωνητή, πολλούς διαγωνισμούς με πλούσια δώρα ακόμη και για τους θεατές.

• Με τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων από την πλατφόρμα του viva.gr διαδικτυακά, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα εύκολη, άμεση και αδιάβλητη την όλη διαδικασία σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος ή του εξωτερικού κάθε ώρα και στιγμή.

• Με την θέσπιση της matching day δίνεται πλέον η δυνατότητα και σε εκείνους που αδυνατούν ή δεν προλαβαίνουν να βρουν τους συμπαίκτες τους να κλειδώσουν ατομικά τη συμμετοχή τους. Με τη βοήθεια έμπειρων προπονητών το 3on3greece αναλαμβάνει να μεριμνήσει για όλα τα υπόλοιπα (εύρεση ιδανικών συμπαικτών). Μια παγκόσμια πρωτοτυπία που ανοίγει το δρόμο ειδικά σε εκείνους όσοι ένιωθαν αποκλεισμένοι ή παραγκωνισμένοι. Όλοι στο παιχνίδι λοιπόν…

• Προσφέροντας δώρο τα ποιοτικά σετ εμφανίσεων όλων των ομάδων ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη άνεση και ομοιομορφία.

• Παρέχοντας πλήρη ιατροφαρμακευτική υποστήριξη, ισοτονικών υγρών και νερού σε όλους ανεξαιρέτως τους αθλητές.

• Με διαιτησία από επαγγελματίες διαιτητές για τη διασφάλιση της μέγιστης ισονομίας.

• Πάνω από όλα όμως και σε άμεση συνεργασία με τους Δήμους της κάθε περιοχής επιδιώκοντας την κατά το δυνατόν ανάπλαση και ανακατασκευή των γηπέδων εκείνων που διεξάγονται οι αγώνες. Ο στόχος είναι και μετά το πέρας του κάθε τουρνουά να μένουν στην κάθε πόλη, στην κάθε γειτονιά ζωντανές οι εστίες άθλησης και κοινωνικοποίησης. Το έχει ανάγκη το μπάσκετ, το έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, το έχουμε ανάγκη εμείς οι ίδιοι…

Το «3on3greece» είναι το όραμα νέων ανθρώπων που δεν φοβούνται να βγουν στην επίθεση σε μια εποχή μιζέριας και ηττοπάθειας. Είναι το όραμα νέων ανθρώπων που τους οδηγεί η αγάπη για το άθλημα και μια ξέφρενη δημιουργικότητα. Ένα στοίχημα που δεν έχει τη κοντόφθαλμη λογική αντίστοιχων προσπαθειών του παρελθόντος. Η ευτυχής συγκυρία του παγκόσμιου πρωταθλήματος μπάσκετ της Ισπανίας φέτος το καλοκαίρι, αλλά κυρίως η πιθανή ανάληψη του Ευρωμπάσκετ 2015 από την χώρα μας δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για επιτυχία. Η ασίστ έχει φτάσει στα χέρια όλων (μας). Το μόνο που μένει είναι να βάλουμε το καλάθι.



ΠΗΓΉ:superbasket.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *