Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Αφιέρωμα: Η Ιστορία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Δείτε ένα πολύ όμορφο βίντεο - αφιέρωμα για το 1ο Δημότικό σχολείο Αριδαίας.


Την ιστορία του σχολείου αφηγείται ο κ.Γεώργιος Ιωαννίδης.






2 comments:

  1. Yπάρχει ιστορική ευθύνη για την κατεδάφιση αυτού του κτιρίου. Πολύ πριν υποποιηθεί η κατεδάφιση υπήρξε πρότασή μας αυτό το κτίριο να συντηρηθεί και να αποτελέσει πολιτιστικό κέντρο, όπου μεταξύ άλλων θα στεγάζονταν πολιτιστικοί σύλλογοι και αθλητικοί σύλλογοι, όπως γίνονταν το τελευταίο διάστημα της ζωής του κτιρίου. Εκεί στεγάζονταν ο Αρίων, η Φιλαρμονική, ο Χιονοδρομικός Όμιλος Αλμωπίας, νεανικές μπάντες, κτλ..
    Δυστυχώς τότε από ανεπάρκεια της Δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών που δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες, το 1ο Δημοτικό σχολείο δεν ανεγέρθηκε στο χώρο πίσω από το "γήπεδο του Εθνικού" όπως ήταν η πρότασή μας (δεν έκαναν καμία από τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι δυνατή η ανέγερση του σε αυτό το χώρο), το κτίριο αυτό κατεδαφίστηκε. Νομίζω ότι δίπλα στην πλάκα για την ανέγερση του νέου κτιρίου του 1ου Δημοτικού πρέπει να υπάρξει και μία πλάκα που να αναφέρει ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατεδάφιση αυτού του κτιρίου.
    Συνέπεια αυτής της ανεπάρκειας ήταν η πόλη μας να χάσει ένα από τα ελάχιστα ιστορικά της κτίρια, οι κάτοικοι της να στερούνται ενός πολιτιστικού κέντρου, το νέο κτίριο του 1ου Δημοτικού να στερείται αύλειου χώρου, ο χώρος που είχαμε προτείνει να ανεγερθεί το νέο κτίριο σήμερα ένα τμήμα του είναι καταπατημένο και το υπόλοιπο σκουπιδότοπος.
    Τσαρκνιάς Πέτρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να λεμε τωρα.. τα ειπες και μονος σου πετρο.. παλι καλα που υπαρχουν στην περιοχη μας ατομα σαν κ εσενα η με παρομοιες αποψεις για κατι τετοια θεματα.. οι αλλοι κοιμουνται τον υπνο του δικαιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *