Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ματαιώνονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες (Σαν σήμερα 2/5)

1977: ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος τιμήθηκε με το βραβείο Λένιν για την ειρήνη.

1968: ξεκινούν τα γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα και τα οποία έμειναν στην ιστορία ως ο "Μάης του '68" ή "Γαλλικός Μάης". Στη Γαλλία, οι κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών και η γενική απεργία των εργατών που ακολούθησε, οδήγησαν σε πολιτική και κοινωνική κρίση, που οδήγησε στη διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και την προκήρυξη εκλογών από τον τότε πρόεδρο Σαρλ Ντε Γκολ.

1940: Ματαιώνονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω των πολεμικών γεγονότων. Αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Τόκιο και στη συνέχεια στο Ελσίνκι.









Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο




Μουσική 2/5
 
1950 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός του rock συγκροτήματος Foreigner, Lou Gramm (Louis Andrew Grammatico) γεννήθηκε στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος τις δεκαετίες '70 και '80 και γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Cold as Ice", "Hot Blooded", "Urgent", "Waiting for a Girl Like You", "I Want to Know What Love Is" κ.α. Από το 1987 ακολούθησε σόλο καριέρα και είχε αρκετά top 10 τραγούδια μεταξύ αυτών τα "Midnight Blue" και "Just Between You and Me".

1962 Ο Brian Jones βάζει μια αγγελία στην τοπική Βρετανική εφημερίδα Jazz News προσκαλώντας μουσικούς να περάσουν από ακρόαση στην παμπ Bricklayers Arms, για τον σχηματισμό νέου συγκροτήματος. Ο πρώτος που απάντησε ήταν ο πιανίστας Ian Stewart, στην συνέχεια εμφανίστηκε ο Mick Jagger με τον παιδικό του φίλο Keith Richards... και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι The Rolling Stones.


Αθλητισμός 2/5
 

 2/5/2009 Ο Ολυμπιακός κερδίζει την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και κατακτά το ντάμπλ. Ο αγώνας λήγει 3-3 στην κανονική διάρκεια και 4-4 στην παράταση και κρίνεται στα πέναλτι. 15-14 έπειτα από 34 εκτελέσεις, ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς δίνει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του ενώ ο Αντώνης Νικοπολίδης αποκρούει δύο και σκοράρει δύο φορές στα πέναλτι.

2/5/2001 Αυτοκτονεί σε ηλικία 55 ετών ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής της Siena και της Εθνικής Ιταλίας Enrico Bovone

2/5/2000 Ο πιλότος της Φόρμουλα 1 David Coulthard γλιτώνει από βέβαιο θάνατο όταν το ιδιωτικό τζετ στο οποίο επιβαίνει παρουσιάζει μηχανική βλάβη, πέφτει στο αεροδρόμιο της Λυών στη Γαλλία και πιάνει φωτιά


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *