Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης (Σαν σήμερα 29/5)

1924 Ανήμερα της ιστορικής επετείου της Άλωσης της Πόλης, γίνεται η ιδρυτική συνέλευση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινούπολης (ΑΕΚ).

1914 το καναδικό υπερωκεάνιο "Αυτοκράτειρα της Ιρλανδίας", που μετέφερε 1.477 επιβάτες και πλήρωμα, συγκρούστηκε με νορβηγικό πλοίο και βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Τα θύματα ήταν περισσότερα από 1.000. Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα που συνέβησαν ποτέ.

1999 τραγική κατάληξη είχε η περιπέτεια των εννέα Ελλήνων πολιτών που, ως όμηροι του 25χρονου Αλβανού Φλαμπούρ Πίστι, οδηγήθηκαν σε αλβανικό έδαφος. Από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών νεκροί έπεσαν ο 28χρονος Γιώργος Κουλούρης και ο απαγωγέας Φλαμπούρ Πίστι.

1453: «Πτώση» της Κωνσταντινούπολης. Η Πόλις εάλω μετά από πολιορκία ενός χρόνου.







Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 29/5
1967 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Noel Gallagher (Noel Thomas David Gallagher) γεννήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Είναι γνωστός από την συμμετοχή του στο Βρετανικό συγκρότημα Oasis από το 1991 (τότε είχαν την ονομασία The Rain) μέχρι και την διάλυση τους το 2009. Η προσφορά του στο συγκρότημα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, αφού έγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που τους καθιέρωσαν σαν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον κόσμο. Δημοφιλή τραγούδια του: "Don't Look Back in Anger", "Cigarettes & Alcohol", "Wonderwall", "Stop Crying Your Heart Out", "Lyla", "Falling Down" κ.α. Μαζί με το συγκρότημα έχει κερδίσει έξι Brit Awards, μεταξύ αυτών το "Outstanding Contribution to Music" το 2007 και το "Brits Album of 30 Years" για το άλμπουμ "(What's the Story) Morning Glory?" (1995) το 2010. Μετά την διάλυση των Oasis δημιούργησε το συγκρότημα Noel Gallagher's High Flying Birds και τον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο ομώνυμο στούντιο άλμπουμ τους. Δημοφιλή τραγούδια τους: "The Death of You and Me", "AKA... What a Life!", "(Stranded On) The Wrong Beach" κ.α.

1997 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Jeff Buckley (Jeffrey Scott Buckley 1966-1997) πνίγηκε σε ηλικία 30 ετών, κολυμπώντας στο Wolf River στο Μέμφις του Τενεσί. Ο Buckley παρέα με τον φίλο του Keith Foti, κατά την διάρκεια διαλείμματος από τις ηχογραφήσεις για το νέο άλμπουμ του, κατευθύνθηκε προς το ποτάμι φορώντας τις μπότες και τα ρούχα του και τραγουδώντας το "Whole Lotta Love" των Led Zeppelin. Το πτώμα του βρέθηκε στις 4 Ιουνίου. Μετά από νεκροψία δεν αποδείχτηκε η χρήση ναρκωτικών και ο θάνατος του χαρακτηρίστηκε "an accidental drowning". Ήταν γιος του τραγουδιστή Tim Buckley. Το μοναδικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε, όσο ήταν στη ζωή, είχε τον τίτλο "Grace" (1994). Ήταν μια από τις μεγάλες ελπίδες της Αμερικάνικης rock μουσικής.


Αθλητισμός 29/5


29/5/2011 Ο Αντέννα με προπονητή τον Ιάκωβο Φιλιππούση κερδίζει τον Πρωταθλητή του Δημήτρη Καρύδα με 51-47 στο κλειστό της Νέας Σμύρνης στον τελικό του Final Four του Δημοσιογραφικού Πρωταθλήματος - "Λάζαρος Μουρκάκος", το οποίο είναι αφιερωμένο στον συντάκτη του Φιλάθλου που έφυγε στις 8/4/11. Τους πόντους των νικωτών σημείωσαν οι Τζιώτης (12), Διαλεκτάκος (11), Καλλέργης (10), Σπυρίδων (9), Καραμέρος (3), Καψής (3) και Κολλίντζας (3).

29/5/2010 Ξεσπούν στην Λαμία επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που έχουν φτάσει για το Final 4 του χάντμπολ με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και καταστροφές στο Χαλκιοπούλειο και να αναβληθεί η διοργάνωση επ’ αόριστον

29/5/2010 Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος της ημερησίας αθλητικής εφημερίδας ο “Γαύρος”, που ξεκίνησε σαν ένθετο της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Αξία" ήδη από το πρώτο της φύλλο τον Μάιο του 1998. Η ηλεκτρονική της έκδοση έχει ξεκινήσει στις 28/8/2008 με δημοσίευση της Ιδρυτικής Διακήρυξής του.



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *