Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Πώς βγάζουν άδεια οδήγησης αγροτικού μηχανήματος οι αλλοδαποί

Διευκρινίσεις σχετικά με τις εξετάσεις αλλοδαπών για την έκδοση άδειας οδήγησης αγροτικού μηχανήματος δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετική εγκύκλιό του.



Πιο συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι οι αλλοδαποί υπήκοοι δύναται να ενταχθούν στην κατηγορία των αγράμματων και να δώσουν τι προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις προφορικές εξετάσεις µε εκφώνηση των ερωτηµατολογίων, µε τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-Να µιλούν και να καταλαβαίνουν την ελληνική γλώσσα αλλά να µην γνωρίζουν να γράφουν στην ελληνική

- Να µην έχουν φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο

- Να µην γνωρίζουν κάποια άλλη διαθέσιµη ευρωπαϊκή γλώσσα του Μηχανογραφικού Συστήµατος Θεωρητικής Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών (ΜΣΘΕΥΟ)

- Να µην υπάρχει δυνατότητα να εξακριβωθεί αν έχουν παρακολουθήσει σχολείο στη χώρα τους.




πηγη:agronews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *