Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σίγουρη η παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Βέβαιη θεωρείται πλέον η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία έχουν υποβληθεί περίπου 3,1 εκατομμύρια δηλώσεις από το σύνολο των 5,8 εκατομμυρίων που εκτιμάται ότι θα πρέπει να υποβληθούν φέτος.

Το γεγονός ότι 6 μέρες πριν κλείσει το σύστημα δεν έχουν υποβληθεί περίπου 2,6 εκατομμύρια δηλώσεις, οδηγεί σε παράταση, καθώς το σύστημα δεν μπορεί να δεχθεί πάνω από 150.000 δηλώσεις την ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει να δώσει παράταση έως τις 25 Ιουλίου για την υποβολή τους.

Ωστόσο, πληροφορίες λένε ότι από τότε που έγινε γνωστό το ενδεχόμενο της παράτασης ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων μειώθηκε.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να σπεύσουν και να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εντός των υπαρχουσών προθεσμιών, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου.

Από το υπουργείο οικονομικών τονίζεται ότι η απόφαση για παράταση θα αφορά μόνο τις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων και όχι τις ημερομηνίες πληρωμής των φόρων.

Δηλαδή ακόμα αν υπάρξει παράταση έως τις 25 Ιουλίου και κάποιος υποβάλει τη φορολογική του δήλωση εκείνη την ημέρα, θα κληθεί και πάλι να καταβάλει την πρώτη δόση των οφειλών του στις 31 Ιουλίου.


ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *