Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Είναι αλλιώς να είσαι ΑΕΚ;

popaganda_AEKΑυτό που υπερηφανευόμασταν τόσα χρόνια ως οπαδοί της ΑΕΚ ήταν πώς διαφέρουμε από όλους τους υπόλοιπους, πως έχουμε ένα ηθικό προβάδισμα, πως δε μασάμε δηλαδή από αφεντικά και προέδρους, πως η ΑΕΚ είναι ιδέα, πως είμαστε αντιφασίστες, πως το κατεστημένο μας κυνηγάει, πως λόγω προσφυγιάς είμαστε συνέχεια των φτωχών και κατατρεγμένων που τα καταφέρνουν σε αντίξοες συνθήκες, πώς πώς πώς…

Όλα αυτά, βέβαια, ιδωμένα μέσα από ένα ρομαντικό πρίσμα που ναι μεν αλλοίωνε την πραγματικότητα αλλά διατηρούσε μια μικρή έστω επαφή με αυτήν, βλέπε κινήσεις αλληλεγγύης, αντιφασιστική δράση στις κερκίδες (όταν σε άλλα γήπεδα υψώνονταν πανό με κέλτικους σταυρούς), αντίδραση στην προεδρία Ψωμιάδη, φιλικός αγώνας στο Βελιγράδι εν μέσω βομβαρδισμών το 1999 κι άλλα πολλά που συντηρούσαν μέσα μας την αφήγηση της διαφορετικότητας.


Η ΑΕΚ είναι ο κόσμος της και όχι οποιοσδήποτε Μελισσανίδης, Ψωμιάδης ή όποιος άλλος τη χρησιμοποιεί.

Με αφορμή την επίθεση της Παρασκευής σε ομάδα κατοίκων της περιοχής, που αντιτίθεται στην ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον τρόπο που προβλέπεται από τον επίμαχο νόμο, από οπαδούς-πληρωμένους τραμπούκους, πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα ο κάθε ΑΕΚτζης να πάρει θέση και να αποδείξει αν θέλει μια ΑΕΚ που όντως «είναι αλλιώς» ή μια ΑΕΚ αντίγραφο των χειρότερων ημερών Κόκκαλη και Μαρινάκη. Μια ΑΕΚ που οι οπαδοί της θα χρησιμοποιούνται ως όργανο πίεσης, προκειμένου να ευοδωθούν τα επιχειρηματικά σχέδια του ιδιοκτήτη της. Μια ΑΕΚ που θα μετέρχεται μαφιόζικες πρακτικές προκειμένου να εξυπηρετήσει τα «συμφέροντά» της, καταπώς ορίζονται από το αφεντικό της. Μια ΑΕΚ που όποιος δε συμφωνεί μαζί μας θα τρώει ξύλο, θα στοχοποιείται από πρόθυμα παπαγαλάκια, θα λαμβάνει απειλητικά σημιεώματα για την κόρη του συνοδευόμενα με σφαίρα, θα κατηγορείται ως « εχθρός της ομάδας», «άπλυτος Συριζαίος κορμοράνος», «ΚΚΕ φασίστας» και «τσιράκι του Μαρινάκη». Mια ΑΕΚ που θέλει να φτιάξει γήπεδο με επιδότηση 20 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια, εν μέσω κρίσης. Μια ΑΕΚ που το γήπεδό της θα παραχωρηθεί για εκμετάλλευση τα επόμενα πενήντα χρόνια σε εταιρεία συμφερόντων του ιδιοκτήτη της και αυτό δεν την πειράζει, καθώς έτσι έγινε και με το Καραϊσκάκη. Μια ΑΕΚ που, ας μη γελιόμαστε, θα σεβαστεί το άλσος, όπως έδειξε ότι σέβεται και τις αντιρρήσεις των κατοίκων, δηλαδή καθόλου. Μια ΑΕΚ που γοητεύεται από αντιαισθητικές, υπερκιτσάτες, λαϊκίστικες και μεγαλοϊδεατικού περιεχομένου Αγιασοφιές. Μια ΑΕΚ που τέλος πάντων καμία σχέση δεν έχει με όσα υποτίθεται ότι είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν.


Έχει έρθει η ώρα ο κάθε ΑΕΚτζης να πάρει θέση και να αποδείξει αν θέλει μια ΑΕΚ που όντως «είναι αλλιώς» ή μια ΑΕΚ αντίγραφο των χειρότερων ημερών Κόκκαλη και Μαρινάκη

Θέλω να πιστεύω ότι η πλειονότητα των φίλων της ΑΕΚ δεν θέλει να δει την ομάδα της να οδηγείται σε αυτή την κατάντια. Αντίθετα απ’ ό,τι προβάλλεται στα μέσα, υπάρχει και η μερίδα των ΑΕΚτζήδων που στέκεται κριτικά απέναντι σε όλα αυτά και ανησυχεί για την τροπή των πραγμάτων. Είναι αυτή η μερίδα που δεν ευχαριστήθηκε την κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο λόγω της εισβολής οπαδών στο γήπεδο, που ποτέ δεν είδε με καλό μάτι το πάρε-δώσε οργανωμένων με την εκάστοτε διοίκηση, που νιώθει άβολα για εκείνη την υπαγωγή στο άρθρο 44 και τη διαγραφή των χρεών, που θεωρεί ότι η έλευση Μελισσανίδη – προσφάτως καταδικασθέντα για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και στο παρελθόν κατηγορούμενου για λαθρεμπόριο πετρελαίου, επίσης κολλητού του Σαμαρά και σαφέστατα βασικού μετόχου του ΟΠΑΠ – στα πράγματα δεν τιμάει την ομάδα, αντιθέτως την οδηγεί σ’ ένα μέλλον, όπου μοναδική επιδίωξη είναι να γίνουμε χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη ή του…δημοτικού συμβούλου. Θα αντιταχθούμε στις δυνάμεις που την σπρώχνουν προς τα εκεί ή θα διαλέξουμε το δρόμο της αποχής, ξεχνώντας ίσως για πολλά χρόνια την αγαπημένη μας ομάδα; Προτιμώ το πρώτο, γιατί η ΑΕΚ είναι ο κόσμος της και όχι οποιοσδήποτε Μελισσανίδης, Ψωμιάδης ή όποιος άλλος τη χρησιμοποιεί. Πώς θα γίνει αυτό δεν γνωρίζω ακριβώς, σίγουρα όχι με το να συντασσόμαστε ή να αδιαφορούμε για ενέργειες όπως της Παρασκευής και να θεωρούμε πώς «Δούρου (ή όποιος άλλος) καριόλα, η ΑΕΚ -των συμφερόντων του προέδρου- πάνω απ’ όλα».


Του Νικήτα Μαντά





πηγή:popaganda.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *