Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές από το Σεπτέμβριο

Κάθετος στο θέμα των αιώνιων φοιτητών εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποιώντας ότι ο σχετικός νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά. Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μίλησε και για τις αλλαγές που έρχονται για τις μετεγγραφές μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Οπως είπε ο υπουργός Παιδείας, μετά από την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας θα πρέπει να καθαρίσουν τα μητρώα τους. «Η νομοθεσία που ψηφίστηκε πριν από τρία χρόνια τελικά θα εφαρμοστεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για τους δικαιούχους των μετεγγραφών με ταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Μάλιστα, ενδεικτικά ανέφερε το ποσό των 25.000 ευρώ ετησίως, το οποίο χαρακτηρίζει μία «κανονική» οικογένεια δημοσίων υπαλλήλων, όπως είπε. Η σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί, καθώς πρώτα θα αναζητηθούν στοιχεία και αριθμοί, ενώ το θέμα θα τεθεί στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στη Ρόδο την Πέμπτη, καθώς η τελική απόφαση ανήκει σε αυτούς. Πάντως, οι ηγεσίες των Πανεπιστημίων της χώρας ήδη έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για το θέμα, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μετεγγραφέντων που δέχονται κάθε χρόνο τα κεντρικά πανεπιστήμια.

Μιλώντας για το θέμα των κινητοποιήσεων, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «Κανένα ίδρυμα δεν πρέπει να είναι κλειστό, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και τα νοσοκομεία κλείνουν μόνο στον πόλεμο». Τέλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη διεθνοποίησης των ΑΕΙ και της στήριξής τους στα ξενόγλωσσα προγράμματά τους, ώστε να προσφέρονται σε ξένους φοιτητές με καταβολή διδάκτρων. Μάλιστα, κάλεσε τις Φιλοσοφικές Σχολές της χώρας να καταθέσουν άμεσα προτάσεις για το θέμα αυτό.


πηγη: thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *