Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ανοίγει ο δρόμος για την εξαγωγή ροδακίνων από τους παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό

Οριστική λύση δίνεται όπως όλα δείχνουν στο θέμα της μεταφοράς ροδάκινου από τους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης προς την επικράτεια της Ρωσίας και των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Η πρωτοβουλία του υφυπουργού Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλου, σε συνδυασμό με την στάση τόσο της ΟΦΑΕ όσο και των ίδιων των παραγωγών και φορέων του κλάδου έφεραν για πρώτη φορά τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πλέον δημιουργείται συντονιστικό όργανο το οποίο θα συγκροτήσει κατάλογο όλων των ελληνικών φορτηγών που επιθυμούν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να υπάρχει ομαλή και συνεχής μεταφορά των αγροτικών προϊόντων προς τις διεθνείς αγορές.

Να σημειωθεί ότι οι βάσεις για την σημαντική αυτή συμφωνία είχε τεθεί την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Μεταφορών. Ο υφυπουργός μάλιστα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: δε θα υπάρξει ούτε ένα ελληνικό φορτηγό-ψυγείο χωρίς δουλειά! Και δε θα υπάρξει όμως ούτε μία ώρα καθυστέρησης στην εξαγωγή Ελληνικών αγροτικών προϊόντων

Μετά την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απ. Κενανίδης δήλωσε: νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα. Αποτελεί δικαίωση των θέσεών και πιστεύω ότι ωφελημένοι θα βγουν όλοι και βέβαια η ελληνική οικονομία. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλο για την καθοριστική συνεισφορά καθώς και των βουλευτών Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης στην επίτευξη της συμφωνίας και να τονίσω ότι η πολιτική ηγεσία όταν θελήσει μπορεί να δώσει αποτελεσματικές και άμεσες λύσεις επ΄ ωφελεία όλων''.



πηγη: thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *