Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του INTERREG στην Π.Ε. Πέλλας

Συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή των εταίρων του Προγράμματος «Προετοιμασία για έντονα χειμαρρικά φαινόμενα» με πεδίο εφαρμογής την ορεινή διασυνοριακή περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, των Δήμων Θέρμης και Γευγελής (F.Y.R.O.M.) και της Αναπτυξιακής Πέλλας, με χρηματοδότηση του Προγράμματος INTERREG IPA Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - F.Y.R.O.M. 2007 – 2013».



Το πρόγραμμα περιλάμβανε αρχικά, επίσκεψη στο έργο «Αντιπλημμυρική Προστασία Γιαννιτσών (Τσιναρλί)» όπου η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη υποδέχθηκε την αποστολή εκπροσωπώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Η κα. Ζωγράφου ενημέρωσε περιληπτικά τους παρευρισκόμενους για τον προγραμματισμό στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας και για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται από την Π.Ε. Πέλλας αυτό το διάστημα. Επίσης, οι μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας έδωσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και συζήτησαν με τους συναδέλφους τους λεπτομέρειες κατασκευής και λειτουργίας του «Τσιναρλί» το οποίο σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται με συνολικό προϋπολογισμό 3.000.000,00 €. 



Στη συνεχεία, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο όπου η κα. Ζωγράφου απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. Εκεί συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος και έγινε ο σχεδιασμός για τις επόμενες, κοινές δράσεις σε Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και Δήμο Γευγελής αντίστοιχα. 



Έπειτα, οι εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος μετέβησαν στο Δήμο Αλμωπίας και, συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τα ολοκληρωμένα έργα «Διευθέτηση τμήματος ρέματος Πολυκάρπης» και «Διευθέτηση τμήματος ρέματος Αψάλου». Ακόμη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο υπό εκτέλεση έργο «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων) του Δήμου Αλμωπίας» που είναι το μεγαλύτερο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας που πραγματοποιείται στην Π.Ε. Πέλλας όπου ξεκίνησαν οι εργασίες υλοποίησης του έργου. Συγκεκριμένα, η αποστολή είδε από κοντά το Ρέμα Προμάχων, το Ρέμα Λουτρακίου και το Ρέμα Όρμας. Επίσης, από τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας έγινε αναφορά στη μελέτη που πρόκειται να εκπονηθεί σύντομα και αφορά έργα ορεινής υδρονομίας στις ορεινές λεκάνες της Αλμωπίας ειδικότερα της Όρμας, του Λουτρακίου και των Προμάχων, η οποία μελέτη χρηματοδοτείται από πιστώσεις του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG.



Μετά το τέλος της επίσκεψης στα ολοκληρωμένα και υπό εκτέλεση έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Αλμωπίας οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση εργασίας. Άλλωστε, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Γευγελής έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης, το προηγούμενο διάστημα στη F.Y.R.O.M., αντιπροσωπείας από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Εκεί, διεξήχθη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Γευγελής κ. Ivan Frangov και περιήγηση στα υπό εκτέλεση αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής.



Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, ο δήμος Γευγελής (F.Y.R.O.M.) εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, μηχανικούς και στελέχη που ασχολούνται με τα αντίστοιχα προγράμματα. Παραβρέθηκαν επίσης και στελέχη της ομάδας συνεργατών που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου.






ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *