Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Επιστολή του Το.Συ.Νέων Δήμου Έδεσσας στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη

Θέμα: Κοινωνική Δικαιοσύνη και όχι αδικίες σε βάρος των Επαγγελματιών.


Κύριε Υπουργέ,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Οικονομικών, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας, που θα αντανακλά στις μεγάλες ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία κάτω από το βάρος των μνημονίων, έχει πάψει πλέον, να ελπίζει.

Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Έδεσσας, βιώνουν, όπως και άλλες κοινωνικές ομάδες, όλα τα προβλήματα μιας τοπικής και ταυτόχρονα ακριτικής κοινωνίας.

Παράλληλα όμως, αφουγκράζονται και όλες τις ανησυχίες, τις οποίες και εκφράζουν δημόσια, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμμετέχουν ενεργά στα τοπικά δρώμενα.

Ένα από αυτά, αφορά την εξοντωτική φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, που καλούνται, σε δύσκολες περιόδους, να πληρώσουν άδικα κάποιους φόρους, που ίσως στο στοιχείο της υπερβολής, ΄΄εφευρέθηκαν΄΄ από ορισμένους, οι οποίοι ψάχνουν πάντα για εύκολα θύματα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπογραμμίσουμε, ότι αν και το θέμα αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας, η δική μας αναφορά γίνετε για τον κόσμο, που ζει και κατοικεί όχι μόνο στην Έδεσσα, αλλά σε ολόκληρη την Πέλλα και που βιώνει καθημερινά δυσάρεστες καταστάσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι και εσείς οι ίδιοι αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος, την αδικία, αλλά και την αδυναμία καταβολής των φόρων, που συνεπάγεται, δυστυχώς, πολλές φορές και απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους.

Αίτημα όλων μας, είναι να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, την οποία και δεν βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Και επειδή και εσείς ο ίδιος δηλώνετε υπέρμαχος της, σας καλούμε να αναθεωρήσετε κάποιες επιβαλλόμενες πολιτικές αποφάσεις, που πλήττουν καίρια μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού.

Ελπίζουμε ότι τουλάχιστον, από την ερχόμενη οικονομική χρονιά, θα δείξετε το επιβαλλόμενο πολιτικό θάρρος, που θα αποκαταστήσει αδικίες και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ομαλή πορεία του κοινωνικού κράτους, που φορολογεί δίκαια και όχι άδικα.


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Δήμου Έδεσσας

Αντώνης Μπουρδάνης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *