Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Πώς αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον ανασχηματισμό

ΣΥΡΙΖΑ : Η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών

Κανείς δεν πιστεύει πως ο σημερινός ανασχηματισμός θα επηρεάσει, έστω και κατ’ ελάχιστο, την εφαρμοζόμενη πολιτική και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, αλλά προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό που καθημερινά υποφέρει » υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει: 
«Το μόνο μήνυμα που φαίνεται ότι έλαβε ο κ. Σαμαράς είναι αυτό που έστειλε προ ημερών ο κ. Σόιμπλε, «καμιά σκέψη για χαλάρωση». Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος δεν είναι οι ανέξοδοι ανασχηματισμοί, αλλά μια κυβέρνηση που θα πάψει να είναι τοποτηρητής των συμφερόντων των δανειστών»


ΑΝΕΛ : Επανέρχονται πρόσωπα ορκισμένα στην τρόικα

«Ο ανασχηματισμός επαναφέρει πρόσωπα ορκισμένα στην τρόικα, τοποθετεί πρόσωπα που έχουν ψηφίσει αμετανόητα τα μέτρα δυστυχίας του ελληνικού λαού και συνεχίζει την παράδοση του υπουργείου Οικονομικών στα φαντάσματα Σημίτη» αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και σημειώνει : «Όμως τι σημασία έχει ποιος είναι υπουργός, όταν σε κάθε υπουργείο υπάρχει και ένας επίτροπος των δανειστών που δίνει εντολές».
«Ο πραγματικός ανασχηματισμός θα γίνει όταν οι υπουργοί θα εφαρμόσουν το Σύνταγμα και θα επανέλθει η εθνική κυριαρχία της χώρας» καταλήγει ο Τ. Κουίκ.


ΚΚΕ : Τα πρόσωπα αλλάζουν, η αντιλαϊκή πολιτική μένει

«Στόχος και του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι η υλοποίηση παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων, που προωθούνται στο πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και αποτελούν επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου» αναφέρει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.
«Ο λαός έχει πλέον αρκετή πείρα για να αντιληφθεί ότι τα πρόσωπα αλλάζουν με σκοπό να προχωρήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και ότι οι ανασχηματισμοί αντιλαϊκών κυβερνήσεων δε μπορούν να αποτελέσουν την πραγματική ελπίδα για τη ζωή και το μέλλον του» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.


ΔΗΜΑΡ : Οι κυβερνήσεις κρίνονται από τις πολιτικές και όχι τα πρόσωπα

«Οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται από τα πρόσωπα αλλά από το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών» σημειώνει η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της με αφορμή τον ανασχηματισμό. «Αν το νέο κυβερνητικό σχήμα παραμείνει δέσμιο των πολιτικών εμμονών και των ιδεολογικών αγκυλώσεων που σημάδεψαν και το προηγούμενο, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ανασάνουν ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ, είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος που οδήγησε τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή» καταλήγει η ανακοίνωση.


ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *