Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Φρούτα, λαχανικά και όσπρια για μάγουλο...βερίκοκο -Οι τροφές που εξασφαλίζουν την αιώνια νεότητα [λίστα]

Οι γυναίκες συνηθίζουν να ξοδεύουν μια περιουσία για αντιγηραντικές κρέμες και προϊόντα ομορφιάς προκειμένου να «πολεμήσουν» το χρόνο και να διατηρήσουν μια όμορφη και φρέσκια επιδερμίδα. Δεν αρκεί, όμως, μόνο η εξωτερική ενυδάτωση του δέρματος. Η ενυδάτωση ξεκινά από μέσα μας.

Το ισχυρότερο όπλο ενάντια στην αντιγήρανση είναι η διατροφή και οι σωστές τροφές που εξασφαλίζουν τη λάμψη και την απαλότητα στο δέρμα μας. Ιδού λοιπόν, σύμφωνα με το onmed.gr, με ποιες τροφές πρέπει να εφοδιάσουμε τα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο μας και ποια είναι τα ευεργετικά τους οφέλη.

1. Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια κούπα... αντιοξειδωτικά

Ο πολυαγαπημένος μας πρωινός καφές προστατεύει την επιδερμίδα από τη φθορά της ηλιακής ακτινοβολίας τουλάχιστον κατά 5%. Μια μεγάλη κούπα καφέ μπορεί να ενισχύει τα θετικά αποτελέσματα παρέχοντας προστασία που αγγίζει το 30%. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει ο καφές προστατεύουν τα κύτταρα τους δέρματος από τις βλάβες. Προσοχή όμως, γιατί η ζάχαρη εκμηδενίζει τα πιθανά οφέλη του καφέ για την επιδερμίδα.

2. Περιποίηση προσώπου με.. .φρουτοσαλάτα

Η βιταμίνη C είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την υγιή επιδερμίδα. Τρέφει το δέρμα σε βάθος και παράλληλα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Είναι ιδανικό να ξεκινάμε τη μέρα μας με μια φρουτοσαλάτα που περιέχει μάνγκο, ανανά, ακτινίδιο, παπάγια και φράουλες.

3. Αντιγηραντική βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για την ανανέωση των κυττάρων. Βοηθά επίσης στην καλή κυκλοφορία του αίματος, ενώ το έλαιο με βιταμίνη Ε καταπραΰνει το έγκαυμα και τις ουλές. Οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Ε.

4. Ομοιόμορφος τόνος και ελαστικό δέρμα

Για να αποφύγουμε τις κηλίδες και την ξηρότητα και να ενισχύσουμε την ελαστικότητα του δέρματος, η διατροφή μας θα πρέπει να είναι πλούσια σε σελήνιο. Ο τόνος, ο αστακός, τα καρύδια Βραζιλίας και το τυρί τύπου cottage είναι καλές πηγές του θρεπτικού συστατικού.

5. Φρέσκο και σφριγηλό δέρμα

Ο ψευδάργυρος είναι ένα ακόμη απαραίτητο συστατικό για την παραγωγή κολλαγόνου και την ανανέωση των κυττάρων. Βρίσκεται στο καθαρό κρέας και σε όσπρια όπως οι φακές.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *