Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Αριδαίας παράδοξο! Γράφει η Νιόβη Ολυμπίου

Η Νιόβη Ολυμπίου γράφει για τα παράδοξα της Αλμωπίας, μέσα από το ialmopia.gr

Είχα υπ' όψιν μου τα ιστορικά παράδοξα, τα παράδοξα του Ζήνωνα, ακόμη και τα παράδοξα φαινόμενα.

Το Αριδαιώτικο παράδοξο όμως και ειδικότερα των Λουτρών νομίζω ότι είναι μοναδικό, απερίγραπτο και ακατανόητο σε όλες τις παραμέτρους του!


Ας υποθέσουμε πως είμαι ένας επισκέπτης από την Αθήνα, την Καλαμάτα ή το Καστελόριζο... από μακριά τέλος πάντων. 

Θέλω να έρθω στα Λουτρά Αριδαίας ή Πόζαρ επειδή άκουσα από γνωστούς για ένα ιδανικό και μοναδικής ομορφιάς τοπίο με πηγαία ζεστά νερά. Ως σύγχρονος Έλληνας μπαίνω στο ίντερνετ για να ενημερωθώ και να συγκεντρώσω ό,τι χρήσιμες πληροφορίες πιστεύω πως θα με βοηθήσουν στις διακοπές μου.

Βρίσκω μια σελίδα με τίτλο "LoutraPozar.net Τουριστικός οδηγός Λουτρών Πόζαρ". Όλα αυτά που διαβάζω φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα και η φαντασία μου οργιάζει. Στην αρχική σελίδα διαβάζω για μια λουτρόπολη, με ξενοδοχεία, μπαρ, εστιατόρια, πισίνες, διαβάζω ότι πρόκειται για σπηλαιολογικό πάρκο, ότι στο φαράγγι υπάρχουν περιπατητικές διαδρομές, βλέπω ότι υπάρχει μουσείο, παρατηρώ πως υπάρχουν προτάσεις και για κοντινές αποδράσεις, στις δραστηριότητες που προσφέρονται γράφει πως μπορούμε να κάνουμε ορεινή ποδηλασία, ορειβασία, trekking, rafting, canoe, ιππασία και άλλα. Ακόμη και προτάσεις για τις αγορές μας υπάρχουν. Τέλος, υπάρχει και φόρουμ συζητήσεων όπου ανταλλάσσονται οι εντυπώσεις των επισκεπτών.

Υπέροχα! Θα πάω, το αποφάσισα!

Πρώτο καμπανάκι: σε μια τόσο σοβαρή σελίδα υπάρχουν ορθογραφικά λάθη... ε, δεν βαριέσαι, λέω, αυτά συμβαίνουν...

Καμπανάκι δεύτερο: το φόρουμ των συζητήσεων είναι αναιμικό, δεν έχει ζωντάνια, οι συμμετοχές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και ο admin μη ενεργός... πού να βρουν χρόνο οι άνθρωποι μονολογώ έχοντας πάρει ήδη την απόφασή μου.

Καμπανάκι τρίτο: τηλεφωνώ για να κλείσω δωμάτιο. Μια νεαρή φωνή με ενημερώνει πως υπάρχει ένα μόνο ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά ως κατάλυμα και ότι δεν προσφέρεται πρωινό και καμία άλλη παροχή. Δεν πειράζει, τι να κάνουμε; Αφού έρχεστε με αυτοκίνητο μου λέει, μπορείτε να μείνετε στο χωριό όπου υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και θα βρείτε εύκολα δωμάτιο αυτή την εποχή. Με τα πολλά, βρήκα έναν ξενώνα που μου άρεσε όπως είδα στις φωτογραφίες, έκλεισα και δωμάτιο αφού μου άρεσε και η τιμή, μάζεψα τα μπογαλάκια μου, πακετάρισα σύζυγο και παιδιά, φόρτωσα τα συμπράγκαλα κι έφυγα.

Μετά από πολύωρο ταξίδι, επιτέλους φτάσαμε!

Τακτοποιηθήκαμε στο δωμάτιό μας που μας άρεσε πολύ και φύγαμε για τα λουτρά...


Κι έτσι αρχίζουν τα παράδοξα:


Παράδοξο πρώτο: Λουτρόπολη είναι αυτό το πράγμα; Έχετε πάει σε καμιά λουτρόπολη στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Αγγλία, στην Τσεχία, για να δείτε πώς είναι; Τους κυρίους που χρησιμοποιούν τον όρο "λουτρόπολη" ρωτώ.

Συμβιβάστηκα, δεν μπορούσα να κάνω και διαφορετικά... 

Πήρα την οικογένεια και πήγαμε για μπάνιο.


Παράδοξο δεύτερο έως όγδοο:

Οι ρεσεψιονίστ είναι άσχετοι με τα τουριστικά επαγγέλματα.

Όταν ρώτησα για όλες τις δραστηριότητες που διάβασα στη σελίδα τους, ανακάλυψα πως δεν υπάρχει απολύτως τίποτα!!!

Ούτε καν περίπατο στο βουνό γιατί δεν υπάρχουν μονοπάτια, έχουν χαλάσει, είναι χειμώνας λέει και είναι επικίνδυνο και οι σημάνσεις είναι μπερδεμένες όπως διαπίστωσα ιδίοις όμμασι...


Παράδοξο ένατο:

Σπηλαιολογικό πάρκο υπάρχει, είναι χαρακτηρισμένο, αλλά τα σπήλαια είναι κλειστά.
Γιατί; Δεν ξέρουν!


Παράδοξο δέκατο:

Και μουσείο υπάρχει, δύο μάλιστα, ένα παλιό κι ένα καινούργιο, αλλά κι αυτά είναι κλειστά.
Γιατί; Δεν ξέρουν!


Και τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ βρε παιδιά; Περιληπτικά, κάναμε μπάνιο στην εσωτερική πισίνα, στην εξωτερική, κάναμε μπάνιο στον καταρράκτη, κάναμε και χαμάμ. Παπαδιάσαμε!

Κι αφού χορτάσαμε μπάνια, σηκωθήκαμε και φύγαμε με τις χειρότερες εντυπώσεις...

Ας μας έλεγαν τουλάχιστον: μόνο νερά έχουμε και μόνο μπάνια προσφέρουμε!...




...Η συνέχεια στο επόμενο "Λουτρών παράδοξο"...

5 comments:

  1. ομολογω πως εντυπωσιαστηκα απο την ωμη - ρεαλιστικη περγραφη του θεματος. εδω τι να πεις; οτι ενδιαφερμνται πραγματικα γιαα τον τουρισμο;;; ας γελασω. μονο να τα αρπαξουν απο τους τουριστες ενδιαφερονται κ τπτ αλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. K.Ολυμπίου θα σας πρότεινα και όλα τα γραφόμενα στο κείμενο σας να τα καταγράψετε και στην ηλεκτρονική σελίδα των Λουτρών, μήπως και τα διαβάσουν κάποιοι υπεύθυνοι-συνυπεύθυνοι-συναρμόδιοι και έστω και την τελευταία στιγμή διορθώσουν κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία.Σώστα κράζεις (πάλι).Σωστά υπάρχουν όλα αυτά.Αλλά για ποιόν λόγω τόσο ειρωνία?Για ποιόν λόγο τόσο ξερώλας το παίζεις?Για ποιο λόγο απαξιείς το παραδεισένιο φυσικό περιβάλλον και μιλάς με τόση απαξία για τα Λουτρά? Ξες πόσοι τουρίστες ξαναέρχονται και 2η και 3η φορά?Άρα κάτι βλέπουν στον τόπο αυτόν.Στον τόπο σου φελέ που τον απαξιείς έτσι.Μόνο κάτι περίεργοι σαν και σένα έχουν κάτι κακό να πούν. Αν δεν με πιστεύεις μπες σε ένα τουριστικό site να διαβάσεις σχόλια.Όλα αυτά τα "κλειστά" που ανέφερες τα έκλεισε η κυβέρνησή σου.Ψάξε να δεις πόσοι εργαζόμενοι σε μουσεία έμειναν. Σόρρυ αλλά πως να πάρεις τόσο προσωπικό που να έχει τελειώσει τουριστικές επιστήμες και να είναι και από Αλμωπία?Δηλαδή έλεος. Ειρωνία,απαξία και υπερεγώ. Αναρωτιέμαι πόσο φαύλος άνθρωπος είσαι στην πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAI ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΠΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΧΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΥΞ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΣΙΟΝ ΜΕΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΤΕ ΕΚΕΙ!!!ΓΙΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΤΣΙ. ΚΡΑΞΤΕ ΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ . ΕΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *