Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη Γιάννη Σηφάκη στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας

Ο Γιάννης Σηφάκης, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία», επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αριδαίας και συναντήθηκε με την Διευθύντρια του Κ.Υ. ιατρό Στέλλα Φωτοπούλου. Η Κα Φωτοπούλου ενημέρωσε αναλυτικά για τα μεγάλα προβλήματα του Κέντρου Υγείας που είναι αποτέλεσμα της επίθεσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τις κυβερνητικές πολιτικές. 

Την αφαίμαξη ιατρικού προσωπικού ( π.χ. παιδίατροι) , την μη αντικατάσταση του όταν συνταξιοδοτείται ή φεύγει για όποιον λόγο, την πολύ μεγάλη έλλειψη απολύτως απαραίτητων υλικών, την έλλειψη απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων ( π.χ. καρδιογράφος, μόνιτορ παρακολούθησης ασθενών, κεντρική παροχή οξυγόνου κλπ). Επισήμανε ιδιαίτερα το πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα ασθενοφόρα και τους οδηγούς τους που πλέον δεν εδρεύουν στην Αριδαία αλλά στην Έδεσσα, πράγμα που δημιουργεί τεράστιο κίνδυνο για τους κατοίκους της Αλμωπίας σε όποια περίπτωση επείγουσας ανάγκης. 

Ο Γιάννης Σηφάκης δεσμεύτηκε για την συνεχή προσπάθεια του και του συνδυασμού του για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας, εξέφρασε την άποψη ότι ο Δήμος πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς τα προβλήματα του Κ.Υ. και να πιέζει για την λύση τους με πρώτο από όλα την ανάγκη δημιουργίας έδρας του ΕΚΑΒ στην Αλμωπία. 

Είναι εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη η δημιουργία έδρας του ΕΚΑΒ στην Αλμωπία γιατί θα θρηνήσουμε θύματα από την μεγάλη καθυστέρηση μεταφοράς των ασθενών ( ιδιαίτερα των τροχαίων και των επειγόντων) αν υπολογιστεί η τεράστια έκταση της Αλμωπίας και η καθυστέρηση να έλθει ασθενοφόρο από την Έδεσσα. 

Παράλληλα πρότεινε την ίδρυση κέντρου εξυπηρέτησης του ΕΚΑΒ που να κάνει την διαχείριση της κίνησης των ασθενοφόρων σε όλο τον Νομό και την μετακίνηση τους σε επίκαιρες θέσεις για την μέγιστη ετοιμότητα τους ( αν κάποιο ασθενοφόρο π.χ. από την Αριδαία βρίσκεται στον δρόμο προς Θεσσαλονίκη να μετακινηθεί άλλο από την Έδεσσα π.χ. κοντά στην Άψαλο σε αναμονή μήπως συμβεί κάτι επείγον) και ακόμη να υπάρχει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου των Γιαννιτσών για την άμεση επέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις. Μόνο με την ύπαρξη ελικοπτέρου που θα πηγαίνει τον ασθενή ( π.χ. τροχαίου) απευθείας στο νοσοκομείο που θα χειρουργηθεί μπορούν να σωθούν ζωές. Η μη ύπαρξη αξονικών τομογράφων στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών δημιουργεί τεράστιους κινδύνους στις περιπτώσεις επειγουσών καταστάσεων. 

Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής ο συνδυασμός «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την διεκδίκηση στην διοίκηση του ΕΚΑΒ και σε όλους τους αρμόδιους της επίλυσης των επειγόντων προβλημάτων του Κ.Υ. η διατήρηση των οποίων δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τους κατοίκους της Αλμωπίας


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *