Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης χαλαζόπτωσης ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πρόσφατης χαλαζόπτωσης που έπληξε φρουτοπαραγωγικές περιοχές του Δήμου Έδεσσας την Παρασκευή, 27/6, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη. 

Ο κ. Θεοδωρίδης ζήτησε να γίνουν άμεσα, όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για την οριοθέτηση των πληγέντων περιοχών που με μία πρώτη εκτίμηση είναι η Ζέρβη, η ορεινή Παναγίτσα, η τοποθεσία Πάτημα, η Καρυδιά, η Κερασιά, η τοποθεσία Λιβάδια Λύκων, η τοπική κοινότητα Μαργαρίτας και η Σωτήρα.

Ακόμη, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έδωσε εντολή για άμεση καταγραφή των ζημιών επί της παραγωγής και επί του φυτικού κεφαλαίου. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την χορήγηση μέρους της αποζημίωσης ως προκαταβολή προς τους παραγωγούς των οποίων οι παραγωγές καταστράφηκαν. 

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρίδης με τους παρευρισκόμενους συζήτησαν το θέμα της αντιχαλαζικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, θέμα για το οποίο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε αποστείλει σχετική επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τα μέσα Μαϊου.

Να τονίσουμε ότι, ήδη, από την επομένη της έντονης κακοκαιρίας της περασμένης Παρασκευής, γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ξεκίνησαν τις αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, ενώ, οι έλεγχοι συνεχίζονται για την ακριβή και πλήρη καταγραφή του ύψους των ζημιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης μετά το τέλος της σύσκεψης σχολίασε: «Συζητήσαμε σήμερα μαζί με το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου και τους συνεργάτες μου τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούμε για την άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πρόσφατης χαλαζόπτωσης που έπληξε τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Έδεσσας. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Διεθυντή κ. Τσαντάκη ώστε να προχωρήσουν οι έλεγχοι και η καταγραφή των ζημιών και, εν συνεχεία οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποζημίωση των παραγωγών. Η αγροτική παραγωγή αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και στόχος μας είναι η προστασία, η ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα και η ανάδειξή του».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Έδεσσας και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άγρα Χρήστος Πέτκος , ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τρύφων Τσαντάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερασιάς – Καρυδιάς Διονύσιος Μάρκου και γεωπόνοι της Π.Ε. Πέλλας.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *