Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να εκδοθεί άμεσα η ΚΥΑ για την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ»

«Να εκδοθεί άμεσα η ΚΥΑ για την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ για το έτος 2013» ζητάει ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη Γιώργο και Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη. 

Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση του επισημάνει ότι παρόλο που ο ΕΛΓΑ έδωσε παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2013 τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν εκδόσει την σχετική ΚΥΑ με αποτέλεσμα οι αγρότες που πλήρωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ μετά τις 30 Απριλίου να μην μπορούν να πληρωθούν τις αποζημιώσεις τους στην πληρωμή που θα πραγματοποιήσει ο ΕΛΓΑ τις επόμενες μέρες. 

Ο Βουλευτής κ. Τζαμτζής στην ερώτηση του αναφέρει τα εξής: 

«Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ με ανακοίνωση του στις 20 Μαΐου 2014 αποφάσισε και έδωσε παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2013 από τους αγρότες για δυο επιπλέον μήνες, έως τις 30 Ιουνίου 2014.

Ο ΕΛΓΑ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει πληρωμή στην οποία συμπεριλαμβάνονται αποζημιώσεις για το έτος 2013 για τους αγρότες οι οποίοι πλήρωσαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΕΛΓΑ για το έτος 2013 μέχρι τις 30 Απριλίου 2014. Οι πληγέντες αγρότες οι οποίοι πλήρωσαν από 1η Μαΐου 2014 και έπειτα δεν συμπεριλαμβάνονται στην πληρωμή που θα πραγματοποιήσει ο ΕΛΓΑ, διότι μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δίνει παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2013.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή ήδη έχει ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος για τους αγρότες,

Επειδή και για το έτος 2014 έχουν καταγραφεί ζημιές στις καλλιέργειες λόγω των άστατων καιρικών φαινομένων

Επειδή όσοι αγρότες πλήρωσαν από την 1η Μαΐου και έπειτα, σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ είναι εμπρόθεσμοι στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για το έτος 2013 και δικαιούνται τις αποζημιώσεις,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

α) Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να εκδοθεί άμεσα η ΚΥΑ που ορίζει την παράταση εμπρόθεσμης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2013;

β) Τι προτίθεσθε να πράξετε για να πληρωθούν τις αποζημιώσεις τους οι πληγέντες αγρότες στην επόμενη πληρωμή που θα πραγματοποιήσει ο ΕΛΓΑ;»


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *