Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Απάτη με τα erasmus από καθηγητή του Α.Π.Θ.

Ο εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος έδωσε εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος ενός καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα προγράμματα erasmus της ΕΕ. 

Για άμεση συνέργεια κατηγορούνται η σύζυγος του, ο πεθερός του και δύο ακόμη συνεργάτες του ΑΠΘ, η πρώτη για κακούργημα και οι υπόλοιποι για πλημμέλημα. Για άλλους 10 εμπλεκόμενους η δικογραφία κατέληξε στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος τους.

Σε 233.000 ευρώ ανέρχεται η ζημιά που υπέστη το πανεπιστήμιο, για την χρονική περίοδο 2009-2013, ενώ ο κατηγορούμενος καθηγητής επέστρεψε 189.000 ευρώ αναγνωρίζοντας το λάθος του, σύμφωνα με τη δικογραφία. Οι παραπάνω φέρονται ότι υπέβαλλαν πλαστά αεροπορικά εισιτήρια και παραστατικά δαπανών διαμονής και διατροφής, στο πλαίσιο των μετακινήσεων που πραγματοποιήθηκαν, μέσω του προγράμματος Erasmus, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά την μήνυση που υπέβαλλαν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο εισαγγελέας διαφθοράς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα και ανέθεσε σε πταισματοδίκη να πάρει καταθέσεις απ' όλους τους εμπλεκόμενους. Η δικογραφία ολοκληρώθηκε και ο εισαγγελέας κίνησε την ποινική δίωξη.


ΠΗΓΗ: voria.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *