Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα Super Markets ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Η εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε από την KARIPIDIS BROSS και η συμφωνία δικαιόχρησης με την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. έγινε σε μια περίοδο που πολλοί διεκδικούσαν μέρος ή και το σύνολο της επιχείρησης. Δεν έγινε σε καμία περίπτωση από αγάπη και συμπόνια για τους εργαζόμενους τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες. Ήταν μια επιχειρηματική απόφαση, ώστε η επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ξεπερνώντας τον σκόπελο της επιτροπής ανταγωνισμού να αποκτήσει 150 νέα σημεία πώλησης και όχι να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Σε καμία περίπτωση το συμφέρον της επιχείρησης και των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι το ίδιο και γι΄αυτό η επιχείρηση συνεχίζει την αντεργατική της συμπεριφορά. 


Συγκεκριμένα: 

-Συνεχίζει να καθυστερεί τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, Κυριακές) παρά την έγγραφη διαβεβαίωση και το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η νέα διοίκηση, ότι μέχρι 10 Ιουνίου θα έχουν αποπληρωθεί όλα τα δεδουλευμένα. 

-Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις κατά την συνάντηση με το σωματείο ότι δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι, απολύει συναδέλφους, κλείνοντας πέντε καταστήματα, σε Βέροια, Σέρρες, Αλεξάνδρεια και Κοζάνη. 

-Δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, απολύοντας την Αντιπρόεδρο του κλαδικού Σωματείου Τροφίμων και Super Market στην Κοζάνη. 

-Όλοι οι συνάδελφοι που απολύθηκαν σε καμία περίπτωση δεν περίσσευαν. Ήταν αναγκαίοι για την λειτουργία των άλλων καταστημάτων που είναι υποστελεχωμένα. 

-Απειλούνται με απόλυση όσοι έχουν διεκδικήσει τα δικαιώματά τους (δεδουλευμένα, επιδόματα) και όσοι αρνούνται να κάνουν υπερωρίες. Απειλές που προέρχονται τόσο από τους προϊστάμενους της εταιρείας Αρβανιτίδης όσο όμως και από τους προϊστάμενους της εταιρείας Μαρινόπουλος. 

Όσο για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών ειδικά οι αγρότες, γνωρίζουν με ποιο τρόπο την εννοεί και την υλοποιεί η εταιρεία. Για τους εργαζόμενους είναι ξεκάθαρος ο στόχος της εταιρείας: Να κλείσει όσα καταστήματα δεν ενδιαφέρουν την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ απολύοντας εργαζομένους πλήρους απασχόλησης με πολλά χρόνια προϋπηρεσία, εργαζόμενους που τους θεωρούν βαρίδια, ώστε να μπορούν να τους αντικαταστήσουν με νέους ωρομίσθιους χωρίς δικαιώματα. 

Η «ομηρεία» των εργαζομένων συνεχίζεται και εντείνεται καθώς οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν μέρα με την μέρα. Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της εταιρείας περνάει από την κατεδάφιση κάθε εργασιακού δικαιώματος των συναδέλφων. Οι εργαζόμενοι που πλήρωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα την κρίση της εταιρείας και για μία ακόμη φορά καλούνται να πληρώσουν την ανάπτυξή και την κερδοφορία της. Έχουμε πλέον την εμπειρία, γνωρίζουμε πλέον την δύναμή μας Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Θα παλέψουμε ώστε να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας μας συσπειρωμένοι και οργανωμένοι στα σωματεία μας. 



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *