Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ενημερωτικό δελτίο σε σχέση με τις εξελίξεις για την υπόθεση του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι στις 20/01/2014

Ενημερωτικό δελτίο σε σχέση με τις εξελίξεις για την υπόθεση του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι στις 20/01/2014


Στο αρχείο ο φάκελος για το πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι 

Για το θέμα έδωσαν την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών.
 
 Εντολή να τεθεί στο αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι έδωσε ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά, σύμφωνα με ενημέρωση από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά κλείνει η δικαστική διερεύνηση των τυχόν ευθυνών ανδρών του Λιμενικού Σώματος για το τραγικό ναυάγιο, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες από το Αφγανιστάν.Για το θέμα έδωσαν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών.

Αναλυτικά:










Πηγη: Δρομογράφος

@twitter

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *