Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: ''Μείωση των ποινών για τα ανασφάλιστα οχήματα''

Την πρόθεση και την λήψη αποφάσεων από τους Υπουργούς Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών και Υποδομών, σχετικά με τις ποινές που επιβάλλονται στα ανασφάλιστα οχήματα, ζητούν οι Βουλευτές της ΝΔ, Βλάχος Γεώργιος, Τζαμτζής Ιορδάνης, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Μαρίνος Ανδρέας, Αναστασιάδης Σάββας, Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Κοντός Αλέξανδρος, Κυριαζίδης Δημήτριος, Σολδάτος Θεόδωρος, Μανδρέκα Ασπασία.


Στην ερώτηση οι βουλευτές αναφέρουν:


ΕΡΩΤΗΣΗ
Αρ. Πρωτ: 1544/30-7-2014
ΠΡΟΣ TΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
· Οικονομικών
· Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
· Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: «Εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ 237/1986 (ΦΕΚ 110, τ. Α’) περί «Κωδικοποίησης των διατάξεων του ν.489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης» - ν.4261/2014 (ΦΕΚ 107 τ.Α’/5-5-2014)»

Από την ψήφιση και εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 169 «Τροποποιήσεις του π.δ. 237/1986» του ν.4261/2014, έχουν ανακύψει και διαπιστωθεί, μια σειρά από προβλήματα. Για παράδειγμα, προκύπτει ότι στην περίπτωση εμπλοκής οχήματος σε τροχαίο ατύχημα, αφαιρούνται μόνο τα στοιχεία κυκλοφορίας για χρονικό διάστημα (2) ετών, ενώ σε περίπτωση εντοπισμού ανασφαλίστου οχήματος, αφαιρούνται η άδεια οδήγησης και τα στοιχεία κυκλοφορίας για (6) μήνες. 

Επίσης με την κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης που προέβλεπε το όχημα να φέρει ειδικό αυτοκόλλητο σήμα, η απόδειξη πλέον της ασφαλιστικής κάλυψης του οχήματος καθίσταται δυσχερής, από την στιγμή μάλιστα, που δεν έχει καθορισθεί ο τύπος και το είδος της έγγραφης ηλεκτρονικής βεβαίωσης ασφάλισης, αλλά και τα απαραίτητα στοιχεία αυτής. 

Επιπλέον, δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση ή η οριστική διαγραφή οχήματος, εάν δεν παρέλθει το χρονικό διάστημα αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας για (2) έτη, ενώ είναι πολύ συχνό το φαινόμενο οι ιδιοκτήτες που τους έχει επιβληθεί η ανωτέρω ποινή, μη έχοντας ιδιωτικό χώρο στάθμευσης να ακινητοποιούν τα οχήματα τους σε δημόσιους χώρους, αποτελώντας εστίες μόλυνσης, χωρίς παράλληλα να επιτυγχάνεται ο σκοπός της οριστικής αντιμετώπισης των ανασφάλιστων οχημάτων. Κατόπιν τούτων…


ΕΡΩΤΑΣΤΕ κ. κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Είναι στις προθέσεις σας: 

1. Η ανάληψη πρωτοβουλίας για δραστική μείωση του χρονικού διαστήματος αφαίρεσης της άδειας οδήγησης και των στοιχείων κυκλοφορίας του ανασφάλιστου οχήματος;
2. Να θέσετε ως βασική προϋπόθεση για την επιστροφή των αφαιρεθέντων στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης, την επίδειξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το όχημα και την αποπληρωμή του προστίμου;


ΟΙ ΕΡΩΤΩΝTΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Αθήνα, 30 Ιουλίου 2014

1. Βλάχος Γεώργιος
2. Τζαμτζής Ιορδάνης
3. Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος
4. Μαρίνος Ανδρέας
5. Αναστασιάδης Σάββας
6. Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα
7. Τσιάρας Κωνσταντίνος
8. Κοντός Αλέξανδρος
9. Κυριαζίδης Δημήτριος
10. Σολδάτος Θεόδωρος
11. Μανδρέκα Ασπασία

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *