Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Διεκδίκηση διαχείρισης υδάτων και ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» δεν σημαίνει το τέλος της διεκδίκησης για να μην περάσουν οι ΥΗΣ και η διαχείριση των νερών σε ιδιωτικά χέρια και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Έδεσσας.

Μετά την αλληλογραφία με την οποία εκφράστηκε η έντονη ανησυχία της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας της Έδεσσας για το θέμα της διαχείρισης των νερών του Εδεσσαίου ποταμού και ζητήθηκαν διασφαλίσεις για τη συνέχιση του συνολικού αναπτυξιακού ρόλου του ποταμού στην αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό, ο Δήμαρχος Έδεσσας ενημερώνει την Κυβέρνηση ότι ο Δήμος θα προβεί στη διεκδίκηση της αποκλειστικής διαχείρισης των νερών του ποταμού και τη λειτουργία των ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου.

Είναι σαφές ότι η σύμβαση του 1955 μπορεί να καταγγελθεί μονομερώς από το Δήμο Έδεσσας, καθώς εκλείπει ο λόγος του δημόσιου συμφέροντος. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Έδεσσας θα ασκήσει κάθε δικαίωμά του στη διαχείριση του πλούτου της περιοχής.





Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *