Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Συνάντηση εργασίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης (ΑΣ) «Χρόνια Πάσχοντες Εργασία χωρίς διακρίσεις», στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 2: «ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» της Πράξης «ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» διοργάνωσε με επιτυχία συνάντηση εργασίας με αναπτυξιακές συμπράξεις που υλοποιούν έργα ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ αλλά και με τοπικούς φορείς με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του έργου.

Τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 και ώρα 14:00 στο Ολυμπιακό Μουσείο χαιρέτησε ο κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο κ. Κων/νος Σκρέκας, Διαχειριστής της Α.Σ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων κοινωνικής πρόνοιας από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και εκπρόσωποι Αναπτυξιακών Συμπράξεων από τη Βόρεια και νησιωτική Ελλάδα.

Η συνάντηση εργασίας ξεκίνησε με συνοπτική παρουσίαση του έργου «Ίσες ευκαιρίες εργασιακής ένταξης των χρόνια πασχόντων της Θεσσαλονίκης» από την επιστημονική υπεύθυνη κ. Φωτεινή Τσουκαλά και ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

· Δικτύωση της Α.Σ. Χρόνια Πάσχοντες: Εργασία χωρίς διακρίσεις με τοπικούς φορείς. Ειδικότερα συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της ανεργίας στους χρόνια πάσχοντες σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και η διάδοση και η αποτελεσματική διαχείριση της διαφορετικότητας των χρόνια πασχόντων

· Η ανάπτυξη δικτύου μεταξύ Αναπτυξιακών Συμπράξεων. Ειδικότερα συζητήθηκαν οι ενέργειες εξασφάλισης της αποτελεσματικότητας των Πράξεων ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ ως προς την ένταξη των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας και η επίλυση προβλημάτων κατά τη διαχείριση και την υλοποίηση των Πράξεων

Η συνάντηση αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας σχετικά με την υλοποίηση παρεμβάσεων υπέρ της απασχόλησης ατόμων με αναπηρία και γενικότερα υπέρ της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης ανέργων στις τοπικές κοινωνίες. Οι εργασίες της συνάντησης ολοκληρώθηκαν με την κατάρτιση και υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας της Α.Σ. Χρόνια Πάσχοντες: Εργασία χωρίς διακρίσεις με άλλες Α.Σ. αλλά και τοπικούς φορείς.



Η πράξη «ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013» του ΕΣΠΑ (Δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες», Κατηγορία Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών»), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *