Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

"Ένα πάρκο που μεγάλωσαμε και δεν ενδιαφέρεται κανείς..." - Γράφει η Λιάνα

Γράφει η Λιάνα σχετικά με τη δράση των Αlmopistas στην Αριδαία...



Στο πατρικό μου στην Αριδαία έχει μπροστά ένα πάρκο. Ένα πάρκο που μεγάλωσαμε εκεί γενιές και γενιές και έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις. Το πάρκο αυτό δεν καθαρίζεται απο κανέναν δήμο και ασυνείδητοι πολίτες πετούν εκεί κάθε είδος σκουπιδιού χωρίς να ενδιαφέρονται για το ότι είναι χώρος που εξακολουθούν να παίζουν παιδιά και πόσο μάλλον για το ίδιο το περιβάλλον. Υπάρχει μια ομάδα φίλων οι οποίοι ενεργούν δυναμικά συνεχώς στην περιοχή .Είναι αξιοσημείωτη η προσπάθεια που κάνουν να διατηρούν και να προσέχουν το περιβάλλον για εμάς , τα παιδιά μας και τα παιδιά σας. Αυτό το Σάββατο στις 7:00 να είστε εκεί ,να κάνουμε το αυτονόητο, να καθαρίσουμε το παρκάκι .Η κατάσταση είναι απελπιστική και τα παιδιά μας αξίζουν να παίζουν όπως παίζαμε κι εμείς...





9 comments:

  1. εκει η γειτονιά τι κανει;;; από εθελοντές αλλων περιοχών θελει να καθαριστεί το πάρκο; μια φορά την εβδομάδα να βγαίνατε να το καθαρίζατε δεν θα υπήρχε κανενα θεμα. και προφανώς όταν αναφέρεστε στο παρελθόν, τότε οι γονείς σας δεν περίμεναν από κανέναν δήμο και από καμία εθελοντική ομάδα να έρθει να τους ξεβρομίσει. το έκαναν μόνοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εθελοντές άλλων περιοχών;

      Διαγραφή
    2. Συγκεκριμένα θα αναφερθώ στη μητέρα μου η οποία είναι σχεδον 60 ετών και εχει καθαρίσει μονη της το παρκο τουλαχιστον τρεις φορές. Επίσης αν θεωρείς οτι ο δήμος δεν έχει ευθύνη για το θέμα μάλλον δεν ξέρεις γιατι ψηφίζεις. απαντάει η Λιάνα .

      Διαγραφή
    3. μίλησε κανεις για ευθύνες ή μη του Δήμου; το θέμα είναι τι κάνουμε και εμείς όμως. Το να κανουμε μείζον θέμα να καθαρίσουμε ένα πάρκο, δεν τιμά πρώτα την γειτονία. και μιλάμε για γειτονία με πολυκατοικίες που συνολικά θα ζουν 10-15 οικογένειες.

      Διαγραφή
  2. γιατι δλδ η δουλεια του ΔΗΜΟΥ δεν ειναι η εποπτεια και η φροντιδα και η μεριμνα για την πολη του ;;; βλεπε τι γινεται λιγο με τα σκουπιδια (και οχι μονο) στην Αριδαια και μη μιλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη τι νομιζετε οτι ειναι οι Αλμωπιστας καμια μυστικη οργανωση;;; Γονεις παιδιων που παιζουν στο παρκο ειναι και θελουν να στειλουν ενα μηνυμα σε ολους (γονεις, παιδια, γειτονες, δημο) οτι δεν αρκει να μεταφερουμε τις ευθυνες αλλα να ενεργουμε για να αλλαξουμε ο,τι δε μας αρεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπραβο σου!!! ακριβως αυτο!! τουλαχιστον τα παιδια αυτα προσπαθουν να κανουν κατι χωρις καν να ζητησουν καποιο ανταλλαγμα, σε εξαιρεση με καποιους που καθονται ολη μερα σπιτι και σχολιαζουν απο τον υπολογιστη τους κρινοντας τους αλλους.

      Διαγραφή
  4. 3 ολόκληρες φορές; Ελεος! Αλλάξτε όλοι νοοτροπία κ μην περιμένετε από κανέναν τίποτα. Οταν βλέπω παιδάκια 10 χρόνων να πετάνε περιτυλίγματα και πλαστικά μπουκάλια λίγα μέτρα από τον κάδο δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες για την κατάσταση παρά μόνο στους γονείς τους. Πρέπει να μας γίνει τρόπος ζωής. Είμαστε αιώνες πίσω στην Αλμωπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *