Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Πάγωσαν επιστροφές φόρου και φορολογικές ενημερότητες λόγω ΕΝΦΙΑ

Πάγωσαν όλες οι επιστροφές φόρων καθώς και οι φορολογικές ενημερότητες. Το γεγονός έχει προκαλέσει νέο πονοκέφαλο στους φορολογούμενους που κάθε εβδομάδα καλούνται να ανταπεξέλθουν και σε μία νέα «έκπληξη» του οικονομικού επιτελείου.

Το μπλοκάρισμα των επιστροφών αφορά όσους είναι φορολογούμενοι και δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος και ταυτοχρόνως είναι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Και αυτό διότι προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιστροφή φόρου θα πρέπει να μην υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές άσχετα εάν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Η εκκαθάριση του ενιαίου φόρου ακινήτων έχει ολοκληρωθεί από την 31η Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν βεβαιωμένες οφειλές, ακόμα και αν αυτές δεν έχουν καταστεί ακόμα ληξιπρόθεσμες.

Οι καθυστερήσεις στην επιστροφή φόρου εισοδήματος οδήγησαν πολλούς φορολογούμενους να απευθυνθούν στις κατά τόπους εφορίες για να ενημερωθούν ότι δεν πρόκειται να τις λάβουν καθώς υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα ενημερώθηκαν ότι κάποια στιγμή θα γίνει συμψηφισμός του ΕΝΦΙΑ με τον φόρο εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν επιστροφή φόροι και είναι υπόχρεοι σε φόρο ακινήτων, πιθανόν να υποχρεωθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση που λήγει τον Σεπτέμβριο και αργότερα θα γίνει ο συμψηφισμός.

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν τόσο επιχειρήσεις όσο και ελεύθεροι επαγγελματίες που λόγω του παγώματος και των βεβαιωμένων οφειλών ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα.


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *