Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Γιατί έχουμε τις καλύτερες ιδέες όταν βρισκόμαστε στο μπάνιο

Πλένετε το τριχωτό της κεφαλής σας, όταν -μπαμ!- μια απρόβλεπτη λύση πέφτει σαν μετεωρίτης στο κεφάλι σας.

Οι ψυχολόγοι ονομάζουν το φαινόμενο αυτό επώαση: Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που ένα έμβρυο επωάζεται σε ένα αυγό πριν να γίνει ένα ολοκληρωμένο κοτοπουλάκι ή ένας ιός επωάζεται στο ανθρώπινο σώμα πριν να γίνει μια πλήρως ανεπτυγμένη ασθένεια, έτσι και οι σκέψεις επωάζονται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου, πριν σχηματιστούν ως ολοκληρωμένες ιδέες.

Αλλά αυτή η διαδικασία δεν φαίνεται να συμβαίνει, ενώ έχουμε επικεντρωθεί στην προσπάθεια να βρεθεί μια λύση. Αντ' αυτού, θα πρέπει να υπάρχει μια κάποια απόσπαση της προσοχής προκειμένου η επώαση να γίνει σωστά, όπως αναφέρει μελέτη των Ολλανδών ερευνητών Ap Dijksterhuis και Teun Meurs.

Όπως επιβεβαιώνουν οι παραπάνω επιστήμονες, η διαδικασία αυτή της χαλάρωσης πριν την εξεύρεση λύσης, αυξάνει την ποιότητα των ιδεών.


newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *