Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε Αθήνα, Πελοπόννησο και Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 7 το πρωί, με το σεισμό να γίνεται ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική και να έχει πολύ μεγάλη διάρκεια. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 146 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας και 120 χιλιόμετρα ανατολικά της Σπάρτης, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. 

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εντοπίστηκε στα 80 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του εδάφους.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Κρήτη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Τέσσερα λεπτά μετά το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι πάντως είναι καθησυχαστικοί, με το Γεράσιμο Παπαδόπουλο να σημειώνει ότι πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους. "Τέτοιοι σεισμοί", αναφέρει, "δε μας δημιουργούν κάποια προβλήματα".


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *