Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Αέριο Ξένον μπορεί να σβήσει επώδυνες αναμνήσεις

Ερευνητές στο McLean Hospital στη Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ, ίσως να έχουν ανακαλύψει ένα νέο τρόπο για να “σβήσουν” τις τραυματικές αναμνήσεις, με μια τεχνολογία που θυμίζει τους Neurolyzers των Men in Black.Το Ξένον προς το παρόν χρησιμοποιείται για αναισθησία και για διαγνωστική απεικόνιση. Η νέα του χρήση δοκιμάστηκε σε ποντίκια εργαστηρίου και οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η έκθεση στο αέριο μπλοκάρει τους NMDA (N-methyl-D-aspartate) υποδοχείς που αφορούν τη δημιουργία αναμνήσεων στον εγκέφαλο, μειώνοντας δραματικά επίσης τις αντιδράσεις φόβου για 2 εβδομάδες.

Η ελπίδα είναι πως το Ξένον θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για ασθενείς με μετατραυματικό στρες, ωθώντας τους να ανακαλέσουν τις επώδυνες αναμνήσεις, ενώ είναι υπό την επήρεια του αερίου. Στην ανάκληση της μνήμης, ο εγκέφαλος λειτουργεί σαν να δημιουργεί τη μνήμη ξανά και το Ξένον θα μπορεί να μπλοκάρει αυτή τη διαδικασία, κάνοντας τον ασθενή να μη θυμάται τις επώδυνες αναμνήσεις, σαν να μη τις έζησε ποτέ. Η όλη διαδικασία είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως θα λειτουργήσει στον άνθρωπο. Εσείς τι πιστεύετε; Πρέπει να θυμόμαστε τα πάντα, ακόμα και τα πλέον επώδυνα επειδή αυτά μας κάνουν πιο δυνατούς, ή υπάρχουν τόσο επώδυνες αναμνήσεις που η ζωή δεν μπορεί να συνεχιστεί σε φυσιολογικά επίπεδα και πρέπει να αφαιρεθούν αυτές οι αναμνήσεις;


unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *