Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Με ''τεσσάρα'' ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League - Δείτε τα ΓΚΟΛ του αγώνα (vid)

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0 στο 45΄, ανατρέποντας από το πρώτο ημίχρονο το εις βάρος του 1-0 του Κίσιναου κόντρα στη Ζίμπρου και ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο των Μολδαβών
(4-0) πετυχαίνοντας τέσσερα υπέροχα τέρματα με σκόρερ τους Περέιρα, Κλάους, Μακ και Μάρτενς. Προκρίθηκε έτσι θριαμβευτηκά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα περιμένει την αυριανή κλήρωση για να μάθει τους αντιπάλους του.

Με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι από το 42΄ εξαιτίας αποβολής του Αμανί με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Ωστόσο έδειχναν ούτως ή άλλως αδύναμοι και ανήμποροι να αντιδράσουν και να γλιτώσουν τη συντριβή. «Κάντε καμιά μεταγραφή» φώναξε ο κόσμος στο φινάλε στέλνοντας το δικό του μήνυμα στη διοίκηση παρά την αποψινή ευρεία νίκη και άνετη πρόκριση.

Ο αγώνας

Δυνατό ξεκίνημα και γκολ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά και αποφασιστικά στο παιχνίδι με την ώθηση των περίπου 15.000 φίλων του που δημιούργησαν «ζεστή» ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας. Πίεσε από τα πρώτα λεπτά τη Ζίμπρου, την έκλεισε στα καρέ της και μόλις στο 10΄ πέτυχε το πολυπόθητο γκολ, ισοφαρίζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Σκόρερ ο Φακούντο Περέιρα που βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας των Μολδαβών έπειτα από εντυπωσιακή ασίστ του Αθανασιάδη με ανάποδο ψαλίδι στον αέρα και έστειλε τη μπάλα στα δύχτια.

Κόκκινη για τη Ζίμπρου

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον ΠΑΟΚ βέβαια να εξακολουθεί να ελέγχει το παιχνίδι και να ΄χει την υπεροχή. Η ομάδα του Κισινάου έδειχνε ανήμποροι να αντιδράσει, επιβεβαιώνοντας πως είναι υποδεέστερη του Δικεφάλου στον αγωνιστικό χώρο. Στο 42΄ μάλιστα έμεινε και με παίκτη λιγότερο όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αμανί για ανόητο λόγο, καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ρέφερι της συνάντησης τραβώντας τον και με το χέρι. Την πρώτη κάρτα την δέχτηκε δίκαια για σκληρό μαρκάρισμα στο 22΄.

2-0 και σκορ πρόκρισης πριν το ημίχρονο για ΠΑΟΚ

Λίγο αργότερα οι «ασπρόμαυροι» διπλασίασαν τα τέρματά τους με γκολ του Κλάους. Ο Φακούντο Περέιρα έκανε εξαιρετική βαθειά μπαλιά στον Ρατς, ο Ρουμάνος με υπερπροσπάθεια πρόλαβε την μπάλα γυρίζοντάς την αμέσως στην περιοχή, εκεί όπου καραδοκούσε ο Αθανασιάδης για να βρει δύχτια και να πραγματοποιήσει το 2-0 πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο με τον ΠΑΟΚ να έχει ήδη προβάδισμα πρόκρισης.

Υπεροχή του Δικεφάλου και στο β΄ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι συντριπτική υπεροχή στα πρώτα λεπτά κατεβάζοντας όμως στροφές. Μάλιστα οι Μολδαβοί προσπαθούσαν δειλά-δειλά να βγάλουν αντεπιθέσεις αναζητώντας το γκολ πρόκρισης μέχρι το 60΄. Στο επόμενο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για το 3-0 με Περέιρα, Τζαβέλλα και Κλάους. Συνέχισε να απειλεί και όλα έδειχναν πως δύσκολα θα κινδυνεύσει να χάσει το εισιτήριο για τους ομίλους.

Κι άλλη γκολάρα και «κλείδωσε» την πρόκριση

Ο Μακ πέτυχε ακόμη ένα υπέροχο γκολ στην αποψινή αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ με ωραίο σουτ στην κίνηση κι ενώ η μπάλα βρίσκονταν στον αέρα. Έγραψε το 3-0 και εξασφάλισε την πρόκριση για τον Δικέφαλο έτσι στο 79΄, ενώ αποθεώθηκε τρία λεπτά αργότερα, όταν αντικαταστάθηκε από τον Πόζογλου. Τα τελευταία 10 λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Γκολ-ποίημα, 4-0 και… «κάντε καμιά μεταγραφή»

Ωστόσο τα καταπληκτικά γκολ συνεχίστηκαν στην Τούμπα με τον Μάρτενς να πιάνει ένα φοβερό σουτ και να πραγματοποιεί το 4-0 στο 84΄. Κάπου εκεί ξεχώρισε το σύνθημα που φώναξαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ «κάντε καμιά μεταγραφή», εκφράζοντας την επιθυμία τους για ενίσχυση της ομάδας. Πάντως να σημειωθεί πως η παρουσία τους απόψε ήταν υποδειγματική. Αποθεώθηκε η ομάδα μετά το σφύριγμα της λήξης. Χειροκρότημα και στη Ζίμπρου για την προσπάθεια.

Δείτε στο βίντεο τα γκολ της αναμέτρησης



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *