Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: «Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας για την αναδρομική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων»

Στα πλαίσια της συζήτησης που διεξάγεται αυτό το διάστημα αναφορικά με το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών – ωρομίσθιών εκπαιδευτικών, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης απέστειλε εκ νέου επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Λοβέρδο ζητώντας την αναδρομική αναγνώριση της προϋπηρεσίας. 

Συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης υπογραμμίζει στην επιστολή του: «Η απόφαση σας για έναρξη του διαλόγου σχετικά με το άνοιγμα των πινάκων κινείται στα πλαίσια της επιθυμίας όλου του εκπαιδευτικού κλάδου, ωστόσο, αν αυτό γίνει χωρίς να υπάρξει μέριμνα και για τους αναπληρωτές – ωρομίσθιους που υπηρέτησαν κατά το διάστημα 2010 – 2014, τότε θα μιλάμε για μια τεράστια αδικία. Και αυτό, διότι γίνεται σαφές ότι, αν δεν υπάρξει μέριμνα, τότε οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που εργάστηκαν μετά την 1η Ιουλίου του 2010 και μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουν να κατατάσσονται στους πίνακες των αναπληρωτών, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία τους από την 01/07/2010».

Η πρόταση του Βουλευτή συνοψίζεται ως εξής:

Πρώτον, αναδρομική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών – ωρομίσθιων για το διάστημα από την 1 Ιουλίου 2010 έως το 2014. 

Δεύτερον, διπλασιασμός των μορίων για όσους εκπαιδευτικούς υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες περιοχές και όχι μόνο για αυτούς που θα υπηρετήσουν από εδώ και πέρα, για το ίδιο διάστημα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *