Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Επίλεκτοι νεαροί Κωπηλάτες απ΄όλη την Ελλάδα στο Διεθνές Κωπηλατικό Κέντρο του Λουδία - Επίσκεψη Ολυμπιονικών στον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών

Ολοκληρώθηκε μετά την 1η και η 2η φάση του Προπονητικού Κοινοβίου Ανάπτυξης Κωπηλασίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ). Για την
φετινή χρονιά επιλέχθηκε το Διεθνές Κωπηλατικό Κέντρο του Λουδία όπου ο Δήμος Πέλλας και ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών φιλοξένησαν ήδη τους 25 Αθλητές (γεν. 2001) και φιλοξενούν την εβδομάδα που διανύουμε άλλους 20 (γεν. 2000). Οι νεαροί κωπηλάτες – τριες διαμένουν στους 4 ξύλινους ξενώνες σε ένα πανέμορφο και ήρεμο φυσικό περιβάλλον, προπονούνται στα γαλήνια νερά του Λουδία με τα κωπηλατικά σκάφη που παρέχει ο Ν.Ο.Γιαννιτσών και γυμνάζονται στο εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα Γυμναστήριο που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του Λουδία.

Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών, θέλοντας να κάνει την παραμονή των νεαρών αθλητών και των προπονητών τους ευχάριστη και επιμορφωτική, φρόντισε με δική του δαπάνη να επισκεφθούν το νέο Μουσείο Πέλλας. Εκεί με την ξενάγηση που έγινε από την Υπάλληλο του Μουσείου κα Κατερίνα Τζαχαλάκη οι Αθλητές με πραγματικά αξιοσημείωτο ενδιαφέρον και προσοχή, γνώρισαν από κοντά τα εξαιρετικά εκθέματα και την πλούσια ιστορία της μίας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας. Στην επίσκεψη ήταν παρών και ο Πρόεδρος του ΝΟΓ και μέλος του ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ, Νίκος Θωμαΐδης.

Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου, με την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ειδικά ναυλωμένο Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πέλλας παρέλαβε την ομάδα από το Κωπηλατικό Κέντρο του Λουδία και την μετέφερε στην όμορφη πόλη της Έδεσσας ώπου περιηγήθηκαν οι Αθλητές και επισκέφθηκαν τους καταρράκτες της.

Τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών επισκέφθηκε ο δύο φορές Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας και Έφορος Ανάπτυξης της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Πολύμερος συνοδευόμενος από την σύζυγο του Χρύσα Μπισκιντζή, επίσης Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας. Το ζεύγος των Ολυμπιονικών υποδέχθηκε στην Πέλλα ο Πρόεδρος του ΝΟΓ όπου εκ μέρους του ΔΣ τους έκανε δώρο από μια μπλούζα του Ομίλου ως αναμνηστικό της επίσκεψης , επίσης παρέδωσε στον Βασίλη και στην Χρύσα, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ένα λεύκωμα με θέμα την Αρχαία Πέλλα,αμέσως μετά οι Ολυμπιονίκες μίλησαν για αρκετή ώρα με τους Αθλητές, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και έκαναν βόλτα με σκάφος στο ποτάμι, 20 περίπου χρόνια μετά από την τελευταία φορά που συμμετείχαν σε δοκιμασίες της Εθνικής Ομάδας στον Λουδία.

Ακολούθησε μια σύντομη επιθεώρηση των εγκαταστάσεων που προπονούνται οι νεαροί επίλεκτοι Κωπηλάτες και κωπηλάτριες και στην συνέχεια ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του ΝΟΓ παρέθεσαν γεύμα στους φιλοξενούμενους και στους Ομοσπονδιακούς Προπονητές σε γνωστή Ταβέρνα της πόλης.

Το απόγευμα της Πέμπτης οι Αθλητές χαλάρωσαν κάνοντας βόλτα στην πόλη των Γιαννιτσών μια και την Κυριακή πέφτει η αυλαία του Προπονητικού Κοινοβίου και τα παιδιά επιστρέφουν στα σπίτια τους και στην φροντίδα των γονιών τους. Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών τους συγχαίρει για την άψογη συμπεριφορά τους κατά την διαμονή τους στο Κωπηλατικό Κέντρο και τους εύχεται καλή πρόοδο στο σχολείο και πολλές επιτυχίες στην Κωπηλασία.

Την ευθύνη της επιλογής των ταλαντούχων Αθλητών και την τεχνική εποπτεία του κοινοβίου έχει η Ομοσπονδιακή προπονήτρια ανάπτυξης της ΕΚΟΦΝΣ,Δήμητρα Γιαννιού, μαζί με τους συνεργάτες της προπονητές της κατηγορίας, Παναγιώτη Ζυγούρα και Ρία Αξιώτη. 

Οι κωπηλάτες–τριες (γεν. 2001) που πήραν μέρος στην 1η φάση είναι οι παρακάτω:

Ευαγγελία Πιπερίδου ΝΑΟΚΘ, Ευσεβεία Πρίγκου ΝΑΟΚΘ, Δανάη Βέγγου ΝΑΟΣαλ, Μαρία Σταμπόλκου ΝΟΓ, Μαρία Κυρίδου ΝΟΘ, Ελίνα Μπλέτσα ΝΟΙ, Μαρία Τσαρούχα ΝΟΚΑΤ, Μαρία ΤσακίρηΝΟΜαυρ, Θεόδωρος Ιωάννου ΔΝΟΗ, Αντώνης ΛυμπερόπουλοςΕΝΟΑ, Γιώργος Μερκούρης ΝΑΟΚ, Δημητρης Μολυβάτος ΝΑΟΚ, Μενέλαος Γκιοργκίνης ΝΑΠΕΣΠ, Θεόδωρος Λαπίκωφ ΝΕΚ, Γεράσιμος Μπούρας ΝΟΑργ, Βασίλης Ζέρβας ΝΟΙ, Νίκος Γραμματόσης ΝΟΚΑΤ, Σωτήρης Ναστός ΝΟΚΑΤ, Μάρκος Σταμόπουλος ΝΟΚΑΤ, Νίκος Λεκάνης ΝΟΛ, Γιάννης Γιακμής ΝΟΜυτ, Ιάσωνας Καραπατόγλου ΟΦΘ.

Στην 2η φάση του κοινοβίου οι αθλητές γεν. το 2000, που πήραν μέρος είναι οι εξής:

Παναγιώτης ΥψηλάντηςΙΟΘ, Χρήστος Χατζησαββίδης ΝΟΚΑΤ, Αντώνης Τσέτσας ΝΟΚΑΤ, Γρηγόρης ΣχοιζοδήμοςΟΕΑΝΑΒ, Χαράλαμπος Καλαμπούκας ΟΕΑΝΑΒ, Γιάννης Παπαχριστούδης ΝΟΓ, Στέφανος Καπάκογλου ΝΟΓ, Ηλίας Κουδούνας ΝΑΟΣαλ, Αθανάσιος Σαχινίδης ΟΕ, Αλέξανδρος Μαμάκης ΝΟΙ, Ανδρέας Κλεφτάκης ΔΝΟΗ, Άγγελος ΜατιόςΝΑΠΕΣΠ, Χριστίνα Μπούρμπου ΝΟΘ, Φλωρεντία Βέρμπη ΔΝΟΗ, Μαργαρίτα Λούπα ΔΝΟΗ, Ευγενία Χριστοφίδη ΔΝΟΗ, Ευγενία Ιωαννίδου ΝΟΒΑ και Ευαγγελία Δέμελη ΝΟΒΑ.


Λίγα λόγια για τον Βασίλη και την Χρύσα:

Ο Βασίλης Πολύμερος είναι ο κορυφαίος Έλληνας Κωπηλάτης και δόξασε την Ελλάδα αμέτρητες φορές, γεννήθηκε στον Βόλο στις 20 Φεβρουαρίου του 1976 και σε ηλικία 14 ετών ασχολήθηκε με το άθλημα της κωπηλασίας. Μόλις στον δεύτερο χρόνο προπόνησης κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ήταν η αρχή μιας μακράς και ένδοξης πορείας που συνεχίζεται ως σήμερα.
Χάλκινος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 με τον Ν. Σκιαθίτη και Ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 με τον Δ. Μούγιο, έχει λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα 1996 - 10ος με συναθλητή του τον κορυφαίο Αθλητή του ΝΟΓ τον Γιάννη Κουρκουρίκη, και στο Σύδνεϋ 2000 -8ος με τον Π. Μηλιώτη.
Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο μονό σκιφ το 2005 και η συλλογή των διακρίσεων συνεχίζεται με Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά, Μεσογειακά και Βαλκανικά μετάλλια, ενώ έχει στεφθεί Πανελληνιονίκης 36 φορές. Αριστίδην μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προσφέρει τις γνώσεις του και την εμπειρία του στην εξέλιξη και ανάπτυξη του Ελληνικού αθλητισμού. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας με ευθύνη του τον τομέα Ανάπτυξης και πρόσφατα εκλέχθηκε Πρόεδρος της Μαραθώνειου Ακαδημίας Κωπηλασίας & Κανό Καγιάκ.

Η Χρύσα Μπισκιτζή γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1974. Ξεκίνησε την κωπηλασία στον Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ) το 1990 και το 1994 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα. Στην τροπαιοθήκη της ξεχωρίζουν: η 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 με συναθλήτρια την Αλ. Τσιάβου, τα δύο χάλκινα μετάλλια από Παγκόσμια πρωταθλήματα γυναικών (1998, 2006), ενώ έχει δύο πρωτιές σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2007, 2008) όπως και πολλά Πανελλήνια μετάλλια.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *